Visa produkter i bild
Visa produkter i bild
Visa produkter i bild
Visa produkter i bild
Visa produkter i bild
Visa produkter i bild

Midifluff

Typ
2 500 kr
1 dagar - 2 veckor (cirka) leveranstid till vårt lager.

Betala direkt, mot faktura eller dela upp betalningen efter leverans.

Översikt

Ett sånt här täcke har du inte upplevt förut!

Midifluff från Happy Fluffy Cloud är ett stort, medelvarmt och fluffigt dunbolster. Proppfyllt med dun och fjäder och med en stadig stödkanal i ytterkant som omringar en stor dunficka i täckets mitt. Detta innebär att dunet inte letar sig ut i ytterkant, utan stannar i mitten. Täcket kommer behöva puffas för att jämnfördela dunstoppningen och kräver sin plats i sängen. Men sovandes under Midifluff kommer du också uppleva att täcket även hjälper och ger - det både håller och ger värme vid kyla, men tempererar också då det är varmt. Ett lyxigt, pösigt dunbolster för dig som vill ha något extra.

Psst! Observera att ett Happy fluffy cloud-dunbolster är både större, varmare och tyngre än ett "vanligt täcke". Fluffigheten är på riktigt!

LeveranstidLeveranstid

Finns i lager! Snabb leverans från 1-10 arbetsdagar beroende på avstånd från Stockholm. Kan hämtas omgående på vårt lager.

Dunbolster = stort, medelvarmt & fluffigt täckeDunbolster = stort, medelvarmt & fluffigt täcke

Midifluff-täcket är fluffigt, medelvarmt och kräver sin plats i sängen. Det är inte för alla. Men underbart för dig som vill ha det lilla (läs: stora) extra.

Olydigare dunstoppning än du är van vidOlydigare dunstoppning än du är van vid

...men med kanalsöm i ytterkant vilket innebär att allt dun inte kan samlas på hög i ytterkanten, topp eller botten. Men dunet kan fortfarande samlas på hög på en sida i mitten av täcket.

Är Midifluff-täcket för dig?Är Midifluff-täcket för dig?

Midifluff är för dig som trivs bäst väl nedbäddad med tyngd och medelvarm under täcket. Är du däremot en supersval sjusovare rekommenderar vi Megafluff!

En upplevelse till täcke - prova det i Stockholm!

Täcket finns i vårt Showroom i Stockholm, samt i vårt Sweef-inredda hotellrum Sweef Nest på Ulfsunda Slott.

Recensioner

Produktinfo

Produktmått
Duntäcke enkel
  • Bredd150cm
  • Längd210cm
Duntäcke enkel
2st duntäcken enkel
  • Bredd150cm
  • Längd210cm
2st duntäcken enkel
Duntäcke dubbel
  • Bredd220cm
  • Längd240cm
Duntäcke dubbel
Utförande

Storlek
Duntäcke enkel - 150x210cm
Duntäcke dubbel - 220x240cm
(Psst! Observera att ett "Midifluff"-Happy fluffy cloud-täcke i 150x210cm eller 240x220cm upplevs större än ett "vanligt täcke" i samma mått. Fluffigheten är på riktigt!)

Fyllning
Klassisk bolstermix med 50% gåsdun och 50% fjäder

Yttertyg
Vit bomull med hög trådtäthet och dubbel kantsöm
Grön passpoal i kanten

Vikt
Duntäcke enkel - 2500gram
Duntäcke dubbel - 5000gram
(Psst! Täcket upplevs relativt tungt, även om det inte är ett tyngdtäcke)

Bärighet
400 cuin

Varför ska jag välja ett Happy Fluffy Cloud?

Tycker du om ombonad sömn med värme, fluff och tyngd? Då är det här din nya sovkompis! Täcket är både mysigare, större, stökigare och fluffigare än något annat täcke på marknaden. Du har aldrig upplevt ett sånt här täcke förut.. och bara det är ju pirrigt

Vad ÄR ett flufftäcke?

Flufftäcke, sovmoln, dunbolster... kärt barn har många namn och säkert ännu fler beskrivningar. Happy Fluffy Cloud är vår vision om ett klassiskt duntäcke med bästa möjliga naturliga egenskaper för god sömn. Täcket saknar kanalsömmar. Det är alltså en “säck” med just den perfekta mängden fyllning för skön tyngd och bekväm värme. Vårt Midifluff enkeltäcke väger hela 2,5 kilo och det hör till upplevelsen och det häftiga - att ett flufftäcke kan upplevas både luftigt och tungt samtidigt

Vad är fördelen med ett flufftäcke?
Ett högt och fluffigt täcke skapat en mysig, ombonad koja. Under ett tyngre täcke somnar vi lättare och sover djupare då kroppen kommer till ro och ligger stilla. Att det värmer och tempererar är också en otrolig fördel. De allra flesta ÄLSKAR därför sina sovmoln

Vad innebär täckets kanalsömmar?

Att Midifluff-täcket har en kanalsöm runt ytterkanten gör att dunet inte lika lätt kan röra sig helt fritt i täcket. Dunet blir istället inlåst i en ficka i mitten av täcket. Ett "vanligt" täcke är dock oftast sytt med flera kanaler för att jämnfördela dunet, vilket inte är fallet för Midifluff. Här kan dunet fortfarande röra sig och täcket kommer behöva puffas för att dunet ska fördelas så som du föredrar

Lär dig hantera ett täcke med få kanalsömmar!
Dun och fjädrar brukar expandera fullt ut först efter några dygn, efter att ha blivit lite komprimerat i förpackning inför transport. Det kan därför ta några nätter att lära känna täckets fulla potential. Det kan även krävas lite övning att få till den optimala sömnen under detta sovmoln - dunet behöver lite hjälp på traven för att fördelas så som du föredrar. Svep därför runt dunet med armen så att stoppningen fördelas i hela täcket. Generellt kommer du att behöva lägga några extra sekunder vid bäddning efter din himmelska sovupplevelse, men är nog mest ovant och kan upplevas bökigt i början. När du förälskat dig i täcket kunde du inte bry dig mindre om att det tar över din säng och inte ligger sådär platt som ditt förra (...trista?) täcke

Hur fördelar man dunet?

Täcket kommer behöva fluffas, puffas och skakas för att dunet ska jämnfördela sig - om det är det man vill. För att enklast fördela dunet, utöver att skaka täcket, så drar du med armen över täcket (du "sveper" bort dunet på detta sätt)

Är det jättevarmt under täcket?

Dun besitter fantastiska värmeegenskaper. Det värmer, isolerar och ventilerar, vilket gör att ett tjockt duntäcke fungerar som en slags termostat. Ett täcke från Happy Fluffy Cloud är fyllt med noggrant utvalt dun och fjädrar från gås, vilket innehåller mindre fett än exempelvis anddun. Därför transporteras fukt snabbt och effektivt bort. Dessutom kan du fördela dunet som du vill ha det - det vill säga, mer dun nere vid fötterna eller tjockt och varmt upptill över bröstet.
Så svaret är ja, det är garanterat varmt under flufftäcket, men mycket sällan svettigt

(Psst! Täcket Megafluff är varmare än Midifluff)

Fler frågor & svar

Läs mer nyttig information om produkten under Frågor & svar

Certifieringar
  • NOMITE® certifiering, ett kvalsterskydd som säkerställer att produkterna är allergivänliga
  • DOWNPASS certifiering, garanterar hög kvalitet och säkerställer att dun och fjädrar som används är etiskt framställt och spårbart
  • RDS certifiering, står för Responsible Down Standard som erhålls från kontroller och tester efter strikta riktlinjer i syfte att intyga att råvaran producerats med respekt och skydd av djur som föds upp hälsosamt i sin naturliga miljö
  • Fjädrar och dun som används i våra produkter kommer från fabriker som är medlemmar i EDFA (European Down and Feather Association) och IDFB (The International Down and Feather Bureau)
Frakt & leverans

Leverans inom hela Sverige. Information om leverans/uthämtning finns under Frakter

Skötselråd

Information om generellt underhåll av din produkt finns under Skötselråd

Bäddguide

Till skillnad från ett vanligt täcke är tricket med Midifluff att svepa dunet med händerna. På så sätt fördelas dunet på bästa sätt.