Vårt löfte

Vi är övertygade om att våra kunder värnar om miljö och hållbarhet precis lika mycket som vi.
 
Därför gör vi allt vi kan för att tillverka långlivade produkter på ett så hållbart sätt som möjligt.
 
För att försäkra oss om att vi håller oss på rätt väg, så lutar vi oss på ett antal grundläggande actions.

Transparens

Transparens och insyn i produktionskedjan spelar en viktig roll i vårt sätt att jobba.
 
Genom att hela produktionsledet sker under samma tak, får vi en hög grad av personlig insyn samtidigt som vi minimerar användandet av mellanhänder.

On-demand

Vi vill endast tillverka det som kommer till användning.
 
Därför ger vi våra kunder möjlighet att specialbeställa stora delar av vårt sortiment för att vi ska kunna producera just den mängd möbler som efterfrågas.

Rätt material på rätt plats

Rätt material för varje design spelar stor roll för livslängden hos en möbel. För våra bäddsoffor som saknar avtagbar klädsel passar exempelvis ett slitstarkt syntetmaterial allra bäst.
 
För soffmodeller med avtagbar klädsel finns möjligheten att välja mer hållbara alternativ i klimatsmarta naturtyger.

Minimal waste

Vi beställer endast den material- och tygmängd som behövs för varje order. Vår policy är att minska, återvinna och återanvända material som annars skulle slängas.
 
Tygprover, kuddar, dukar och vårt Sweef Patch-tyg är alla gjorda av spillbitar som blivit över från produktionen.

Nej till reor

En möbel är en investering och inget som ska bytas ut vid varje tillfällig trend. Vi tror lika lite på massproduktion som masskonsumtion och vill i stället alltid erbjuda våra kunder rättvisa priser. Rea, lockpriser och kommersiella utförsäljningar kommer aldrig att förekomma hos oss. 

“Ett lyckat köp där produkten lever många år kommer alltid att vara vårt största fokus, kan vi göra det med hjälp av bättre transporter eller med återvunna material så gör vi det.”

Ludvig Ungewitter - Grundare & VD

Laga & reparera

Vår kundservice jobbar stenhårt för en så låg retur- och reklamationsgrad som möjligt. Och ja, vi kan med stolthet säga att den faktiskt är riktigt låg. Gällande kundärenden som rör skador agerar vi direkt och undviker att ersätta en defekt produkt med en ny - istället lagar vi, eller ersätter med en reservdel. För att underlätta reparationer erbjuder vi dessutom våra tyger på löpmeter.

Återvunna textilier

Vi har en ständig dialog med våra fabriker och leverantörer angående tillverkning av nya tyger gjorda av återvunna material. I dagsläget kan vi erbjuda återvunnen bomull, sammet och manchester. Att även bistå kunderna med kunskap om hållbara textilval ligger ständigt högt på vår priolista.

Möbler att återälska

Kan våra produkter få ett andra liv? Självklart! Vi erbjuder möbler med skönhetsfel, defekt emballage eller utställningsexemplar till en lägre prislapp via vår Blocketsida. Snällt mot både miljö och plånbok helt enkelt.

Våra hållbara mål

Långsiktigt mål: Endast använda hållbara och återvinningsbara material i samtliga produkter.

• Senast år 2026 ska allt vårt emballage vara tillverkat av återvunnet material både från leverantör och ut mot kund.

• Senast år 2026 ska allt vårt virke vara FSC-certifierat.

• Senast år 2026 ska allt vårt bomull vara hållbart producerat. Ekologisk bomull, återvunnen bomull och övergångsbomull ersätter konventionell bomull.

Code of conduct

Vår uppförandekod är en viktig vägledning för hur vi som företag, partner och enskilda medarbetare ska agera gentemot varandra och vår miljö. Här följer de beteenden som förväntas av oss och våra partners.

Miljövänligare kundfrakter

Vi klimatkompenserar för kundfrakter genom projektet Boreal Mix som kämpar för att bevara skogar med höga naturvärden och främja biologisk mångfald.Det stärker vårt klimats försvar, främjar biologisk mångfald samt skapar en hållbar framtid för kommande generationer. Skogarna skyddas genom att markägarna erbjuds ekonomiska incitament för att avstå avverkning samtidigt som långsiktiga civilrättsliga avtal säkerställer att ingen avverkning sker inom avtalad tidsrymd.Under 2023 klimatkompenserade Sweef för 50 ton koldioxid.

Vi vill göra mer!

Har du tips eller ideér på hur vi kan bli mer hållbara på Sweef? Vänligen hör av dig till oss via feedback@sweef.com