Fjällstuga

Inred Fjällstugan!

En allt mer populär tillflyktsort både vinter som sommar. Inredningsmässigt presenterar den en spännande utmaning när det gäller att få till precis rätt kombination av estetik, mys och slittålighet för ett både avkopplande och aktivt stugliv.

Som de inbitna stugälskare vi är, har vi plockat ihop en snabbguide med råd och tips för dig som står redo att ta inredningen i din fjällstugan till nästa nivå. 

  •  Natur

Missa inte att fånga upp stugans natursköna omgivning i själva inredningens textilier och material. Gröna kulörer, rustikt trä, fårskinn eller varför inte massiv sten?

  • Praktiskt

En stuga är en given plats för diverse fartfyllda aktiviteter. Se därför till att få in praktiska element på strategiska platser. En särskild pall för pjäxor i hallen till exempel. Och eftersom stugan i regel inte är bebodd hela året kan konstväxter vara en smart idé.

  • Tålig textil

Ta en extra titt på Martindale-värdet på möbeltextilierna du väljer ut för stugan. Ju högre värde desto mer slittålighet, vilket innebär många år av aktivt stugliv att se fram emot.

Stor eller liten fjällstuga?

Storleken på stugan innebär olika inredningsmöjligheter. Något som dock är oberoende av antalet kvadratmeter är mysfaktorn som alltid går att få till! Så planera noggrant, följ våra tips och skapa ett väl inrett krypin du längtar efter att få besöka året runt.

För den mindre fjällstugan

Här gäller det att optimera yta! Vårt förslag är en nätt bäddsoffa, exempelvis Ekorren som trots sin storlek erbjuder en bekväm sovplats. Ett annat alternativ är en romantisk Svanen Loveseat för två framför den knastrande brasan.

För att maximera sov- och sittplatser är kökssoffan Flamingon och bäddsoffan Björnen med sin smarta förvaringsbox starka kandidater i jakten på utrymme.

För den större stugan

Extra kvadratmeter innebär möjlighet för några av våra mer storväxta möbelfavoriter att flytta in. Njut därför av återhämtningen efter en lång dag i backen i en härligt maffig soffa. Ett tips är att en låg soffa ger mer rymd uppåt i rummet även om den är av det större slaget. Soffor med rundade hörn skapar trivsamt sociala ytor och gör sig riktigt bra stående mitt i rummet.

Ett annat tips är att skapa öppna loungeytor för den ultimata after ski-feelingen eller uppnå en härlig effekt genom att ställa två soffor mittemot varandra. En soffa placerad med utsikt över fjäll, skog och mark är också balsam för själen för vilken stugbesökare som helst.

Dags att krypa till kojs

Dagar fyllda med aktiviteter kräver sin återhämtning. Och självklart har vi något även för detta.

Vanligtvis är det våra soffor som brukar stå i rampljuset, men faktum är att vi även erbjuder riktigt drömmiga sängar. Sängarna är tillverkade med mängder av kärlek och all vår kunskap om bekvämlighet i bagaget.

Precis som med sofforna kan du välja att klä sängen i ditt favorittyg för just den inredningsstil du vill uppnå. Och med våra snygga sänggavlar skapar du hotellkänsla även i den mest blygsamma timmerstuga.

Läs mer om våra sängar i vår sängguide här!

Samleverans och planeringshjälp

Vi erbjuder inredningshjälp och har möjlighet att skräddarsy en paketlösning som passar för just ditt projekt. Få komplett möblemang och inredning från oss levererat vid samma tillfälle. Vill du ha mer information om våra produkter eller bolla inredningsidéer så finns vi alltid ett mail eller samtal bort.