Bryt gamla mönster med Sweef Patch

Vi slår ett extra slag för hållbarhet genom att lansera tygserien Sweef Patch – ett tyg tillverkat av överblivna bitar från övriga beställningar. I stället för att slängas komponeras de ihop till en ny helhet, vilket innebär att helt unika mönster ser dagens ljus. Och så blir det ju sjukt snyggt också (om vi får säga det själva).

Vid tillverkning av soffor blir ofta ett antal centimeter tyg över som hittills inte haft något användningsområde. Med Sweef Patch vänder vi den trenden och erbjuder nu ett unikt tyghantverk i form av ett iögonfallande dekorativt pussel av olika tyger och färger.

Processen innebär att man på förhand inte får veta exakt hur tyget kommer att se ut, eftersom kompositionen styrs av det spilltyg som finns tillgängligt i fabriken vid beställning. Däremot kan man välja om materialet ska bestå av tyg eller lyxigt anilinskinn, samt om färgmixen ska vara dämpad eller färgglad.

I övrigt är nyanser och komposition upp till sömnadsavdelningens proffsiga omdöme, där mycket tid läggs på att välja ut de kombinationer som passar bäst. En glad upptäckt som Sweef Patch fört med sig är att det går att blanda oerhörd många färger och fortfarande få en helhet som verkligen funkar. Men skulle steget till en hel soffa vara för stort, går det utmärkt testa med en mindre möbel som en fotpall, sänggavel eller varför inte en kudde.

Sweef Patch finns redo att beställa här för alla äventyrslystna och miljömedvetna tygälskare där ute. Vi hoppas att ni faller pladask precis som vi!

För nyfikna ögon finns tyget att beskåda i vårt showrom på Drottninggatan 75. OBS! Tygprover finns ej tillgängligt för Sweef Patch.

Allmänt om våra älskade tyger

  • Vi tillverkar endast den mängd tyg som beställs.
  • Vi är (otroligt) stolta över våra italienska tyger.
  • Tygerna har höga Martindale-värden (slittålighet).
  • Vi presenterar över 50 olika tygvarianter att förälska dig i.
  • Varje tyg är unikt och har sitt eget skötselråd.
  • Tygerna går även att köpa på löpmeter för att kunna komplettera, laga och reparera.

Din varukorg