Sängguide

En ny generation av sängar

Precis som med soffor är målet med våra sängar att leverera komfort och estetik av högsta klass. Och nu har vår grundliga research och utprovning lönat sig.
Vi kan stolt presentera tre modeller exklusivt framtagna för Sweef som uppfyller våra höga krav.

Här säkras din skönhetssömn av handgjorda madrasser med detaljrika lager av komponenter som representerar det senaste inom sängtillverkning.
Och för att tillfredsställa dina inredningsbehov kan du anpassa drömsängen med 100-tals färg- och materialval samt nitar, sängben, sängkappa och sänggavel.

Resan till Drömmarnas Rike börjar här.

Spana in våra sängar här!

En titt under huven

När din bästa sömn står på spel lämnar vi inget åt slumpen. Därför är alla komponenter i våra madrasser grundligt genomtänkta, noga utvalda och sammansatta av skickliga händer.

Här kan du kika närmare på vilka godsaker som gömmer sig inuti madrasserna och tillsammans skapar förutsättningarna för en sval, välgörande och inte minst bekväm nattsömn.

Snabbkurs inför madrassvalet

Vad är en bra säng?

En sängs uppgift är egentligen ganska enkel. Den ska ge rätt stöd till just din kropp så att din vikt fördelas jämnt och du får en bekväm och skonsam sovställning under hela natten.

I kombination med rätt kudde ska sängen se till att din nacke och ryggrad ligger i en rät linje. Den ska inte vara för mjuk så att den blir som en hängmatta, och inte heller för hård så att axel och höft inte kan sjunka ner ordentligt tills du uppnår den där raka ryggraden.

En bekväm sovställning med rätt stöd minimerar risker för problem med hållningen, gör att du inte byter sovställning för ofta, samt tar dig snabbare till djupsömnen där kroppen reparerar och återhämtar sig.

En bra säng = Bättre livskvalitet helt enkelt.

Vilken madrass är rätt för mig?
En repetition: det som ska hända när du lägger dig i din nya säng är att din kropp ska sjunka igenom bäddmadrassen och aktivera den underliggande madrassens fjädersystem.

I kombination med kudden ska du då få det stöd som krävs för att hålla din ryggrad och nacke rak och fin under hela natten.
Och för att ge perfekt stöd till just din kropp gäller det att välja rätt fasthet på madrassen (Medium eller Fast).

Vilken av dessa som fungerar bäst för dig beror på din vikt och sovställning.

Säng med olika fasthet?
Om du och din partner har behov av olika fasthet går det utmärkt att beställa en Medium/Fast-madrass. Madrassen har i det fallet ingen synlig avskiljning som markerar de olika sidorna utan ser ut som en enhetlig madrass.

Sidosovare

Ryggraden ska vara rak.
Höfter och axlar ska sjunka in i sängen.
Kudden ska ligga under huvudet, inte under axeln.

Ryggsovare

Ryggraden ska ha sin naturliga S-kurva.
Du ska känna stöd i ländryggen.
Bröstrygg och rumpa ska sjunka in i sängen.
Använd en låg huvudkudde.

Magsovare

Generellt rekommenderas en lite fastare säng om du ofta sover på mage för att ryggraden ska hållas rak.

Skötsel & hållbarhet

Sängarna kommer med en 25-års garanti på ram och resår. För att förlänga livslängden rekommenderas att vända på madrassen kontinuerligt (1 gång per månad), att använda madrasskydd (helst i naturmaterial) samt att impregnera textil med vår impregneringsspray. Fördelaktigt är även att välja tyger som är tvättbara och avtagningsbara.

Spana in våra sängar här!