Certifieringar

För oss har det alltid varit viktigt att arbeta aktivt med hållbarhet och kvalité i alla led. Därför arbetar vi med producenter som delar samma värdegrund som vi. Nedan kan du läsa mer om våra certifieringar idag och vad dessa innebär! Vi har som ambition att presentera ännu fler framöver.

FSC

Då vi i huvudsak använder trä i våra möbler ligger därmed stort fokus på val av rätt virke. Certifierat trä är lagligt avverkat på ett hållbart sätt där varje del i processen är transparent. Virket vi använder för våra stommar kommer i regel uteslutande från EU-godkända skogsbruk. Läs mer.

REACH

Kemikalieinspektionen i Europa för att kontrollera användning av farliga kemiska ämnen i de flesta produkter och för att förbättra skyddet av människors hälsa och miljö. Genom att följa de strikta reglerna för REACH kan vi säkerställa att inga farliga kemikalier använts vid tillverkning av våra möbler. Det innebär att vår produktion eliminerar substanser som är hormonstörande, allergiframkallande och farliga för miljön.

GRS - GLOBAL RECYCLED STANDARD

En certifiering för återvunnet material som garanterar att certifierat återvunnet material används i produkter. GRS tar även hänsyn till jämställdhet och anständiga arbetsvillkor. Alla våra återvunna tyger så som Maze, Floki, Solemio, och Ecolino är certifierade. 

OEKO - TEX

För att säkerställa att inga farliga kemikalier har används vid framställningen av ett möbeltyg finns denna europeiska certifiering. OEKO-TEX ställer också krav på tygernas hållbarhet när det gäller färgäkthet. Tyger som har denna certifiering är Purolino, Baloo och Mood. Läs mer.

RESPONSIBLE DOWN STANDARD

RDS övervakar djurens välbefinnande hos dunproducenter. De säkerställer att dunet inte kommer från producenter där plockning av levande djur förekommer eller tvångsmatning sker. Certifierat dun från RDS granskas dessutom av en tredje part som ser över varje steg i processen. På så vis kan vi vara säkra på att dunet verkligen produceras på ett ansvarsfullt sätt. Läs mer.

ISO:9001 OCH ISO: 14001

Vi försöker till största möjliga mån endast samarbeta med leverantörer som uppfyller både ISO:9001 och ISO:14001. ISO:9001 är ett kvalitetsledningssystem som säkerställer att företag ständigt förbättrar verksamheten gällande kvalitet, yttre miljö och arbetsmiljö. ISO:14001 är ett ledningssystem för miljö som bekräftar att företagets miljöarbete sköts på ett effektivt sätt samt att företagets negativa miljöpåverkan minskas. För oss är det av största vikt att de vi samarbetar med tar ansvar och sitt miljöarbete och att de fantastiska människor som gör våra möbler gör det under rättvisa och schyssta arbetsförhållanden.