Bryt gamla mönster med Sweef Patch

February 15, 2023

Bryt gamla mönster med Sweef Patch

Sweef Patch – är ett tyg tillverkat av överblivna bitar.

Vid tillverkning av soffor blir ofta ett antal centimeter tyg över som hittills inte haft något användningsområde. Med Sweef Patch vänder vi den trenden och erbjuder nu ett unikt tyghantverk i form av ett iögonfallande dekorativt pussel av olika tyger och färger.

Processen innebär att man på förhand inte får veta exakt hur tyget kommer att se ut, eftersom kompositionen styrs av det spilltyg som finns tillgängligt i fabriken vid beställning. Däremot kan man välja om materialet ska bestå av tyg eller lyxigt anilinskinn, samt om färgmixen ska vara dämpad eller färgglad.

Flamingon 2-sits i Sweef Patch. dämpad blandning. 

En vågad material- och färgmix

I övrigt är nyanser och komposition upp till sömnadsavdelningens proffsiga omdöme, där mycket tid läggs på att välja ut de kombinationer som passar bäst. En glad upptäckt som Sweef Patch fört med sig är att det går att blanda oerhörd många färger och fortfarande få en helhet som verkligen funkar. Men skulle steget till en hel soffa vara för stort, går det utmärkt testa med en mindre möbel som en fotpall, sänggavel eller varför inte en kudde.

Sweef Patch finnsatt beställa här för alla äventyrslystna och miljömedvetna tygälskare där ute – Vi hoppas att ni faller pladask precis som vi!

För nyfikna ögon finns tyget att beskåda i vårt Showroom.

OBS! Tygprover finns ej tillgängligt för Sweef Patch.

Allmänt om våra älskade tyger

 • Vi tillverkar endast den mängd tyg som beställs.
 • Vi är (otroligt) stolta över vårt breda tygsortiment.
 • För Sweef Patch används våra tyger från Italien.
 • Tygerna har höga Martindale-värden (slittålighet).
 • Vi presenterar över 50 olika tygvarianter att förälska sig i.
 • Varje tyg är unikt och har sitt eget skötselråd.
 • Våra tygerna går att köpa på löpmeter för att kunna komplettera, laga och reparera.

  Exempel på möbel klädd i Patch-kostym:
  Valen loveseat

Mer inspiration

April 1, 2023
Så bygger vi drömsoffan
Så bygger vi drömsoffan

Transparens och ärlighet är viktiga ledord för oss så därför skulle vi aldrig påstå att det är hållbart att köpa nytt. Däremot vill vi ta ansvar för det avtryck vi som möbelföretag gör på vår planet genom att ha en så vettig tillverkningsprocess som möjligt. Vi lägger därför stor vikt vid att guida dig till just din ultimata drömsoffa som du kommer att älska under många år oavsett trendernas svängningar. Och för att din nya möbelkärlek ska få ett långt och lyckligt liv gäller det att inte fuska med hantverk och kvalitet.

Läs hela artikeln
December 3, 2022
Duka till fest
Duka till fest

Vi fick det stora nöjet att slå oss ner till festligt dukat bord med Systrarna Persson.

Läs hela artikeln
March 25, 2022
Intim live session med Nápoles
Intim live session med Nápoles

Det finns alltid magi att hitta i våra showroom, men nyligen fylldes även vår studio på Drottninggatan med musikaliska talanger och fantastisk energi när sångerskan Nápoles ställde till med en intim live session.

Läs hela artikeln