Mattor

Håll dig på mattan.

Visst är det väl hög tid att vi sänker blicken och ger inredningens sammanhållande kraft och mjuka knytpunkt lite uppmärksamhet? Vi pratar såklart om mattor.

Se alla våra mattor

Precis som med våra soffor är mattorna du hittar hos oss noggrant utvalda, testade av legitimerade inredningsnördar och överrösta med kärlek. För att du lättare ska kunna navigera bland dessa kvadratiska konstverk kommer här en liten snabbkurs!

Vintagemattor

Känn historiens vingslag från mattor som visserligen inte flyger men ändå bjuder på ren magi. Dessa skönheter är nämligen unika och tillverkade av gamla persiska mattor som mycket väl kan vara äldre än du.

Efter att de vackraste och mest välbehållna exemplaren köpts in på den iranska landsbygden tvättas de, bleks av solen och färgas om i ett färgbad där uppåt 70% av färgerna består av organiska pigment från exempelvis bark, rötter och löv. 

Fluffmattor

Överraska fossingarna med något extra i form av förtjusande förförisk fluff. Här bjuds det på långhårig polyester som minst sagt skämmer bort både fotsulor och sinne för estetik.

Fluffmattan är tung, tjock och utstrålar en dyr och lyxig känsla samtidigt som den levererar en svårslagen nivå av komfort. Modeller finns i olika storlekar och färger som passar de flesta rum, så det är bara att släppa fantasin lös och välkomna mer fluff i ditt liv. 

Ullmattor