Lampor

Rätt belysning är lika viktigt som möbler och inredning för att sätta stämningen i hemmet. Och när det kommer till lampor så anser your’s truly inredningsnördar att By Rydéns spelar i en klass för sig. Så vrid upp dimmern till max och låt dig tjusas av dessa skönheter som sprider inbjudande sken och förhöjer vilken inredning som helst.

Se alla våra lampor

Möbler & inredning omtyckt av alla!

Vad letar du efter?

Taklampa
Vägglampa
Bordslampa
Golvlampa

Flera ljuskällor ger en ombonad känsla

Utöver taklampan, som är huvudljuskällan i vardagsrummet, är det bra att ha fler ljuskällor för att skapa olika små rum inom rummet.

  • Läshörna med golvlampa – - Många gillar att ha en speciell plats för läsning i vardagsrummet, kanske intill bokhyllan eller i ett hörn. En golvlampa med justerbar riktning passar perfekt bredvid fåtöljen.
  • Bordslampa med dekoration – En bordslampa på ett litet bord med en glasskål med frukt är inte bara en fin inredningsdetalj – det ger också en extra ljuskälla. Kan också passa i hyllor för att ge ljus åt inredningsdetaljer du vill ska synas lite extra. 
  • Vägglampor vid tavlor – Lys upp dina favorittavlor och skapa samtidigt vackra detaljer längs väggarna med hjälp av vägglampor, antingen en eller flera.
  • Fönsterlampor klär dina fönsterrutor – Ett fönster kan kännas lite trist utan ljus. Använd fönsterlampor i vardagsrummet för att belysa växter, gardiner och dekorationer, och därigenom ge fönstret extra liv.

Hur ser dina lampbehov ut?

Planerar du hemmets belysning i samråd med en ljuskonsult från Broadway eller är du bara ute efter en snygg golvlampa?
I vilket fall har du tur eftersom vi har ljuskällor för alla tänkbara behov. Så kika runt bland taklampor, vägglampor, bordslampor och golvlampor som låter din inredning bada i väl utvalt ljus.

Se alla lampor

Stifta närmare bekantskap med omtyckta modeller

Vad är skillnaden mellan lumen och watt?

Skillnaden mellan watt och lumen ligger i vad de mäter. När du väljer en ljuskälla är det viktigast att se hur mycket ljus den ger ifrån sig, och det mäts i lumen (lm). Enkelt uttryckt, ju fler lumen desto starkare ljus. Å andra sidan mäter watt (W) den elektriska energin, det vill säga hur mycket el en ljuskälla behöver. Detta mått har dock blivit mindre relevant eftersom dagens ljuskällor blir alltmer energisnåla.

Gå en ljusare vardag till mötes.

Varje livsstil blir bättre med perfekt ljussättning. Så frågan är hur du vill ha det.

Roas du av storslagna middagar där blänket i servettringarna är relevant? Känner du frid av varma skimmer från mäktiga lampor på fönsterbrädorna? Eller vill du mest koncentrera dig på att memorera Svea Rikes Lag i behagligt läsljus?

Ta en funderare över just dina behov och välj sedan bland lampor för kök, vardagsrum, sovrum och hall. Oavsett hur ditt vardagsliv ser ut kastar vi perfekt ljus över det.

Se alla lampor

Hur skiljer sig en LED-lampa från andra lampor?

Det finns många fördelar med att välja en LED-lampa. Du kan spara upp till 85% av energin då LED-lampor förbrukar betydligt mindre än den ”klassiska” glödlampan. Det innebär att den håller längre, miljön blir glad och likaså din elräkning.

Brandrisken eller risken att skada sig på lampan minskar dessutom med LED eftersom nästan alla energi blir till ljus vilket lämnar ytterst lite till värme.

Vilken är din stil?

Glaslampor
Metallampor
Naturliga lampor