ZebranSäng med progressiv fjädring
14 000 :-

Zebran

Säng med progressiv fjädring

  • Höjd 75 cm

14 000 :-

Leveranstid: Denna produkt finns inte längre i lager

Prisvärd Kvalitet

Prisvärd Kvalitet

  • Noga utvalda möbler
  • 2 års Produktgaranti
  • Bäst deal inom möbler
Läs mer
Tryggt & Säkert

Tryggt & Säkert

  • Nöjda kunder
  • Trygg E-Handels Certifierad
  • Betala efter leverans
Läs mer
Snabb leverans

Snabb leverans

  • Hem från en dag
  • Hämta själv på lagret
  • Tidbestämd leverans i Sthlm
Läs mer

Vi på Sweef är experter på att relaxa, chilla och vila. Våra härliga sängar Ponnyn och Zebran har det senaste fjädersystemet och följsamma latexmadrasser. Vi värdesätter högt en god nattsömn och en lyxig hotellkänsla!

Produktinfo

Hur känns den att sova i?

Zebran är sortimentets lyxigaste säng med en höjd på hela 75 cm. Sängen består av både pocketfjädrar och bonellfjädrar. Zebran har två nivåer pocketfjädring varav en är progressiv, d.v.s. att den har två fjädrar i en ”pocket”. Den progressiva fjädringen ger en bra tryckavlastning som anpassas efter användarens kroppsvikt. Vid lätt belastning arbetar en fjäder och vid tyngre belastning arbetar båda fjädrarna. Zebrans progressiva madrass ger användaren en känsla av viktlöshet. Till Zebran följer även välvda ben i krom som påminner om tassar vilket ger sängen ett elegant utseende. Zebran är optimal för de som väger mellan 50-130 kilo.

 

Såhär säger Henrik Ledenvall som sovit i Zebran (längre intervju finns på bloggen): 

– Det som skiljer sängen från andra sängar jag sovit i är viktlösheten man känner när man ligger i den. Jag köpte sängen Zebran och den progressiva fjärdingen gjorde att man låg väldigt bra i sängen. När man la sig kände jag verkligen att vikten fördelade sig. Jag sov fantastisk gott i natt.

 

Zebran finns att prova i vårt showroom.

Dimensioner

Bredd: Välj mellan 160 eller 180 cm

Längd: 200 cm

Höjd: 75 cm

Uppbyggnad

Sängens uppbyggnad

 

1. Trästomme
2. Bonellfjädrar
3. Pocketfjädrar
4. Kallskum
5. Tyg
6. Tyg
7. Kallskum
8. Progressiva pocketfjädrar
9. Kallskum
10. Vaddering
11. Tyg
12. Vadderat tyg
13. 8cm latex
14. Vadderat tyg

Vad är progressiva fjädrar?

I mittendelen har sängen ett progressivt fjädersystem. Fjädrarna i systemet är timglasformade och efterhand ökar motståndet när det trycks ihop. Detta gör att sängen passar alla olika tyngder. De olika fjädrarna anpassar sig efter din kroppstyngd och du får perfekt sovkomfort oavsett vikt.

Läs mer om progressiva fjädrar här.

Om Latex

De latexmadrasser som Sweef använder är allergivänliga, hållbara, dammkvalster resistenta, vattenavvisande och biologiskt nedbrytbara. Madrasserna är till 80% naturliga och 20% syntetiska.

               

 

Fördelar med latex
Till skillnad från enklare madrasser så andas latex. De värmer vid kyla och är svala när det är varmt. Latexmadrasser minimerar tryckpunkter genom att anpassa sig till hela kroppsformen och ger bättre sömn genom att absorbera rörelser.
En ytterligare fördel med att använda naturlatex kontra syntetisk är att naturlatex kan motstå fukt.

Klädsel & färger

Sängen har en klädsel av linnetyg. Välj mellan grått eller vitt. 

Tyget består av: 40% Bomull, 20% Linne, 20% Polyester, 20% Viskos

Martindalevärdet (slitage) är på 41 000 rotationer. För att läsa mer om vad martindalevärde är för något kan du klicka här.

Tillbehör

Komplettera gärna med en sänggavel i samma fina linnetyg. Vi har både släta och djuphäftade, båda är vägghängda så det går att få precis den höjd man vill ha på sänggaveln.

Skötselråd

Klicka här för att läsa våra skötselråd.

Vårt paket med möbelvård för 400 kronor innehåller medel som skyddar tyget och gör att det håller sig fräscht längre. I paketet finns även medel för att lättare ta bort fläckar.