Du sover i ungefär 25 år av ditt liv... så varför inte göra det bästa av alla sömntimmar! Vi värdesätter en god nattsömn. Här får du lära känna Zebran, Sweefs kontintentalsäng. Du får dessutom kloka råd inför valet av en ny säng och fina tips för en lyxig hotellkänsla – hemma i ditt eget sovrum.

    

    Intervju med Sandra på Sweef 

   

Beskriv Sweefs sängar i en mening...

 - "Drömkomfort och oändliga tygval!"

Vad är det viktigaste att tänka på inför valet av ny säng?

- "Det viktigaste är att kika på vilka kvalitetsspecifikationer som finns. En bra säng ska hjälpa dig att hålla en så anatomiskt fördelaktig sovställning som möjligt. Ryggraden bör få stöd nog att hållas rak när du sover på sidan, men sängen bör samtidigt vara så pass följsam att ryggens naturliga S-kurvatur kan behållas om du ligger på rygg"

Vad hittar man inuti era sängstommar och madrasser?

- "Våra sängar är byggda utav trästommar. Fjädringen omges av mjukt kallskum och toppmadrassen består av följsam memory foam"

Vilka valmöjligheter erbjuder ni utifrån olika kroppsvikt och sovställning?

- "Vi har valt att tillverka vår kontinentalsäng Zebran i endast en, optimal konfiguration. Mittenmadrassen (kasetten) är uppbyggd av ett system med pocketfjädring, vilket innebär att alla fjädrar rör sig oberoende av varandra. Detta gör sängen mer följsam samtidigt som det dämpar känslan av när ens eventuella sovpartner rör sig i sängen.

Pocketfjädrarna i Zebran är timglasformade och ökar motståndet när de trycks ihop. De olika fjädrarna anpassar sig efter din kroppstyngd och du får perfekt sovkomfort oavsett vikt. Pocketfjädringen på Zebran är dessutom indelad i sju zoner. Zonerna ger ett fastare stöd för mjukare kroppsdelar som midja och bål, men låter tyngre kroppsdelar sjunka ner i madrassen, allt för att kroppen ska få en så anatomiskt korrekt sovställning som möjligt. Slutligen toppas Zebran av en sju centimeter tjock memoryfoam-madrass, vilken är tryckavlastande och formar sig efter kroppen, som trots pocketfjädringens lite fastare karaktär ger en drömmig, mjuk "sväva på moln"-känsla"

Utöver kontinentalsängar och enkelsängar så har ni sänggavlar och sängkappor - berätta!

- "Det stämmer - vi är löjligt förtjusta i sovrumsinredning, allt för att ge dig de bästa förutsättningarna för din skönhetssömn. En sänggavel ramar in ditt rum, ger en ombonad känsla till din säng och sätter en hotellkänsla på sovrummet. Sänggaveln i kombination med vår sängkappa kan också ge ett enkelt och snabbt ansiktslyft till en gammal säng som du kanske gärna vill behålla. Välj linne för en mjuk, ledig, bohemisk känsla, eller sammet för den där lyxiga hotellkänslan"

Zebran - Säng i tyget Bouclé, Vit 111 & Sänggavel Klassisk i tyget Purolino, Naturel 04