Vi tror på att utforma våra produkter med en medveten och långsiktig strategi där transparens och insyn i produktionskedjan spelar en viktig roll. Ett av våra största mål är att designa produkter utifrån cirkulära principer av till största del återvunna och förnybara material. För oss är det viktigt att hela produktionsledet sker under samma tak, dels för att ha mer personlig insyn i produktionen och dels för att minimera användning av mellanhänder. På så vis väljer vi en helhetslösning där vi vet att god kompetens och expertis prioriteras för tillverkning av just våra möbler.


DET VIKTIGASTE FÖR OSS FRÅN IDÉ TILL SLUTPRODUKT ÄR...

 • Arbeta med material av högsta kvalité med hög slitstyrka och hållbarhet.
 • Välja material som garanterat att inga farliga kemikalier har använts.
 • Säkerställa goda och rättvisa arbetsvillkor och miljö för alla vi samarbetar med.
 • Välja fabrik med rätt kompetens för tillverkning av just våra möbler.

VÅRA FABRIKER

 • I vår fabrik i Polen sker magi där våra allra fluffigaste möbler tillverkas för hand av skickliga möbelsnickare som i sin tur även stoppar varje dyna så att fluffigheten blir exakt så fluffig som vi drömt om. Därefter mäts och sys våra klädslar av duktiga sömmerskor med generationer av expertis och en stor dos kärlek.
 • För bädd-möbeln fann vi både design och mångårig kunskap hos vår leverantör i Polen. Genom att bredda vår horisont och arbeta med vår skickliga leverantör öppnar vi upp för både ny inspiration och kunskap om tillverkning.

VÅRA TEXTILIER

 • Stora delar av vårt råmaterial vävs och färgas in i Italien. Genom en nära dialog med vår leverantör kan vi garantera att våra möbeltyger inte innehåller farliga kemikalier, bly och andra tungmetaller. Vi garanterar att flamskyddsmedel ej förekommer i våra produkter. Läs mer om tygprocessen här.
 • OEKO-TEX certifierade tyger är Purolino (100% linne), Mood (Ribbad sammet), Salvador och Anafi. Certifieringen garanterar färgäkthet samt säkerställer säker tillverkning under miljövänliga och socialt ansvarsfulla förhållanden. Vår uttalade ambition är att alla våra tyger framöver ska vara OEKO-TEX certifierade, detta är en pågående process som vi driver tillsammans med våra fabriker.
 • All vår bomull ska även vara hållbart producerad senast år 2025. Ekologisk bomull, återvunnen bomull och övergångsbomull ersätter konventionell bomull. 
 • Vi erbjuder tyger av 100% återvunnet material, dessa är manchestertyget Floki (100% återvunnen Polyester), Solemio (100% återvunnen polyestersammet), Ecolino (15% återvunnen polyester & 55% återvunnen bomull) och Brezza (75% återvunnen bomull). Dessa tyger är GRS certifierade. 
 • Vegas, Fiocco och Mood är tyger som fått en extra skydds- och ytbehandling efter produktion s.k. RUCOSTAR® EEE6. Ett ekologiskt medel som är vatten, olja och smutsavvisande för tyger av alla fibertyper med bra motståndskraft mot tvätt. Fri från PFOA och PFOS.
 • Håll utkik efter vår gröna hållbarhetsikon som visar vilka av våra tyger som är snällast mot miljön.  

Skinn

Vårt skinn är inget undantag och är en naturprodukt av hög kvalité som varierar i utseende och får en vacker patina med tiden. Vårt anilinskinn kommer från noga utvalt Buffelskinn från frigående boskap som prioriterar djurens välfärd. För bästa hållbarhet garvas skinnet på ett naturligt sätt helt utan användning av krom och farliga ämnen som CFC och PCP. Färgen som används vid infärgning av vårt skinn är 100% nedbrytbar där vår leverantör i Italien ständigt försöker välja de mest hållbara alternativen. Allt för att garantera att inga giftiga och miljöfarliga ämnen finns i din möbel.

Etiskt dun

Då många av våra dynor är fyllda med and- och gåsfjäder kräver vi hög etik och moral för djurens välbefinnande. Därför använder vi endast dun som är certifierat av Responsible Down Standard. De säkerställer att vårt dun inte kommer från djur som utsatts för onödig skada, levande plockning eller tvångsfoder. På så vis kan både vi och kund vara säkra på en ansvarsfull produktion. Dunet vi använder är dessutom alltid en biprodukt från livsmedelsindustrin.


Läs mer om våra Certifieringar.