Schysst design

Majoriteten av våra möbler är designade av oss och tillverkade i våra fabriker i Europa och Kina. Vi är ett litet gäng design- och möbelfantaster som är allergiska mot själlös massproduktion. Därför är varje möbel noga utvald och en slutprodukt av hög kvalité som säljs till vettiga priser. Hos oss är ingen idé för galen eller den andra lik. Allt skissas på papper, korrigeras och utvecklas tills vi känner oss riktigt nöjda med slutprodukten.

Ett hantverk

I vår fabrik i Polen sker magi där våra allra fluffigaste möbler tillverkas för hand av skickliga möbelsnickare som i sin tur även stoppar varje dyna så att fluffigheten blir exakt så fluffig som vi drömt om. Därefter mäts och sys våra klädslar av duktiga sömmerskor med generationer av expertis och en stor dos kärlek.


I jakten på den perfekta, något mindre bädd-möbeln fann vi både design och mångårig kunskap hos vår leverantör i Kina. Genom att bredda vår horisont och arbeta med vår skickliga leverantör öppnar vi upp för både ny inspiration och kunskap om tillverkning.


Idé till slutprodukt

För oss är det viktigt att hela produktionsledet sker under samma tak, dels för att ha mer personlig insyn i produktionen och dels för att minimera användning av mellanhänder. På så vis väljer vi en helhetslösning där vi vet att god kompetens och expertis prioriteras för tillverkning av just våra möbler.

Det viktigaste för oss från idé till slutprodukt är:

  •     Arbeta med material av högsta kvalité med hög slitstyrka och hållbarhet.
  •     Välja material som garanterat att inga farliga kemikalier har använts.
  •     Säkerställa goda och rättvisa arbetsvillkor och miljö för alla vi samarbetar med.
  •     Välja fabrik med rätt kompetens för tillverkning av just våra möbler.


MEDVETNA VAL

Vi älskar vågade färg och formval som gärna sticker ut från det gråvita vardagsrummet. Därför är varje möbel hos oss en unik pjäs som gärna blir rummets diva. Men att designa och tillverka möbler i dagens konsumtionssamhälle kräver en rad medvetna val. Därför försöker vi i största möjliga mån att spara på miljön och minska avfallsmängden genom att minimera användningen av material med låg hållbarhet. För att detta ska bli en realitet sätter vi höga krav på material och produktionsled.


För oss är det en självklarhet att tillverka schyssta möbler med fokus på kvalité och lyxiga material till rimliga priser. Vi tror på att utforma våra produkter med en medveten och långsiktig strategi där transparens och insyn i produktionskedjan spelar en viktig roll. Ett av våra största mål är att designa produkter utifrån cirkulära principer av till största del återvunna och förnybara material.


Goals

Vi har satt upp följande mål:

  • Endast använda hållbara och återvinningsbara material i samtliga produkter.

  • Senast år 2025 ska allt vårt emballage vara återvunnet och biologiskt nedbrytbart från både leverantör och ut mot kund.

  • Allt vårt virke ska senast år 2025 vara FSC-certifierat.

Made to last

Val av rätt material för varje design spelar stor roll då en möbel från oss skall hålla och vara dig trogen i många år. Därför lämpar sig vissa material bättre än andra beroende på möbel. För våra bäddsoffor som saknar avtagbar klädsel passar därför slitstarkt syntetmaterial bäst. Medan det för andra modeller med avtagbar klädsel går att välja ett mer hållbart alternativ som linne.


Flera av de material vi erbjuder är gjorda av naturliga fibrer som bomull, linne och viskos. För att minska problemet med knappa resurser och se till att råmaterial framställs på ett humant och miljövänligt sätt sätter vi höga krav och riktlinjer för alla vi samarbetar med. Vi ser även till att på bästa sätt ta hand om de resurser vi redan har.

ÄRLIGA MATERIAL

Stora delar av vårt råmaterial vävs och färgas in i Italien. Genom en nära dialog med vår leverantör kan vi garantera att våra möbeltyger inte innehåller farliga kemikalier, bly och andra tungmetaller. Läs mer om processen här. I dagsläget är vårt linne Oeko-tex certifierat vilket garanterar ett säkert material tillverkat under miljövänliga och socialt ansvarsfulla förhållanden. Vår uttalade ambition är att alla våra tyger framöver ska vara Oeko-tex certifierade.


All vår bomull ska även vara hållbart producerad senast år 2025. Ekologisk bomull, återvunnen bomull och övergångsbomull ersätter konventionell bomull. I den mån det är möjligt ska vi även sträva efter att använda oss av återvunnen polyester.