Vi erkänner. Vi är materialnördar. Vi lägger ner oerhörd tid på att välja ut de tyger som ska få pryda våra produkter och ingå i vårt stolta sortiment. Med det sagt jobbar vi sällan långsamt och tvekar heller inte på att slänga in ett trendigt tyg, (har du sett vår Zebrasammet?) eller en iögonfallande nyans vi hitintills bara kunnat drömma om att ha möjligheten att bjuda hem. Vi utmanar och utvecklar, samtidigt som värnar om relationen till tyger som genom trogen tjänst år efter år har förtjänat sin hederplats i vårt sortiment, ett sådant exempel är Husets tyg. Vi släpper inte en trogen kärlek i första taget.
Nedan har vi gjort ett tappert försök till beskrivningar (kanske kärleksförklaringar?) av vårt breda tyg-sortiment, för att du ska få det lättare att välja tyg utefter just dina behov. Det finns en perfekt tygrulle för alla. Go grab it!

ÖNSKAR DU TYGPROV?

För korrekt färgåtergivning rekommenderas tygprov. Maila produkt, tyg och färg (max 7st) till Info@sweef.se. Vi postar proverna kostnadsfritt inom 1-3 dagar.

SAMMETSTYGER

ASTON - Polyestersammet

100% polyester

Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Ett tyg som höjer din livskvalitet? Ja, faktiskt precis så. För dig som värdesätter ett enkelt, kravfritt liv med möjlighet att leva fullt ut utan begränsningar (...wow, vem är som du?) Du lättsamma själ, som gärna slipper sätta gränser för hur fredagsmyset ska spenderas i soffan och vill ha möjligheten att bjuda upp husdjuren i favoritfåtöljen. Utöver den charmiga enkelheten i Aston, har det tidlösa sammetstyget en mjuk, matt finish, med en korthårig lugg som upplevs len och följsam mot huden. Det relativt tjocka sammetstyget har försiktiga färgskiftningar och intensiva färgdjup som spänner från ljusa pasteller till midnattsmörka toner. Aston - en, från vårt håll, livslång kärlekshistoria som aldrig knakat i fogarna. Kanske vårt mest älskvärda tyg?

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

MOOD - Ribbad sammet

100% polyester
Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Retrodoftande vibbar för ett trendigt hem. Mood är ett smalribbat sammetstyg med otrolig lyster och rikt djup, infärgat i djupa färger från mjuka pasteller till rödvinsmörka toner. Genom Mood får du 70talets manchesterkänsla utan att tumma på kärleken till modern, slitstark sammet. Ett dominant tygval som ger karaktär och en varm känsla till ditt utrymme. Det tjocka tyget är mjukt mot huden och bjuder in till ett omfamnande soffhäng med lyxig touch. Ett självklart val för den inredningsintresserade, levnadsglada familjen där design gärna får gå hand i hand med funktion. 

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

NAGOTEX - Polyestersammet

58% polyester, 20% bomull, 22% CMD
Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Det är omöjligt att vända ryggen till Nagotex, ett iögonfallande sammettyg med "elektrisk" karaktär. En djupturkos väv och längre lugg, vilket ger ett intensivt färgdjup med intressanta skiftningar. Det fängslande tyget ger möbeln en retro-känsla med en touch av sprudlande livsbejakande. Att välja Nagotex är att säga ja till livet. Ja till möbler som dominerar hemmet utan att göra livet svårt för dig. Tyget är lika lättskött som det är älskvärt.

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

VEGAS - Lyxsammet

45% bomull, 55% viskos
Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Här riskerar du att bli störtförälskad i ett tyg att älska i nöd och lust - villkorslöst. Vegas är ett grovt sammetstyg i ömtålig bomull som beter sig lite som skinn, det vill säga att tyget får patina vid användning. Den långhåriga luggen kan ruggas eller vikas vilket kan ge ovälkomna skiftningar och ytliga märken på ytan. Ett tyg med känslan av "äkta, gammeldags sammet". Så som sammet var förr. Men med en lyster som känns allt annat än dassig. Den skimrande lystern har gett upphov till att vi kallar tyget för just "Lyxsammet". Ett tyg som hänför och sätter prägeln i rummet. Kräver lite extra omtanke men ger så mycket på kuppen. 

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

LINNETYGER

HUSETS TYG - Linneblandning

40% bomull, 20% linne, 20% polyester, 20% viskos
Martindale
45 000 | Pilling| Ljusäkthet 4
I vår värld är "Husets" det allra bästa. Husets tyg är därför ett tyg att lita på, slita med hälsan och hänga med i nöd och lust. Det modesta tyget med jordnära toner har en mellangrov väv som inte rynkar på samma sätt som ett renodlat linnetyg. Tyget ger spänst till din möbel och har en lättsam karaktär som inte kräver orimligt underhåll. Tyget är vackert och tidlöst i sin enkelhet och gifter sig med kontrasterande material i hemmet. En blyg viol som låter din skinnfåtölj, marmorbänk eller betongbord stå för snacket. Ett långsiktigt val att leva sida vid sida länge med.

PUROLINO - 100% linne

100% linne
Martindale 25 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Ett renodlat linnetyg ger den där svala, avslappnade looken på din möbel. Det tunna tyget faller mjukt över möbeln och får en "rynkigare", slappare känsla. Tyget, som är infärgat i matta, jordnära nyanser, ger en skön, len känsla mot huden. Stryker du med handen över tyget kommer du känna de karakteristiska "fiber-knottrorna", precis som på en tunn linne-duk. Tyget gör sig allra bäst på fluffiga möbler med mjuk stoppning, där det får utrymme att röra sig. Ett omtyckt tygval som ger en tidlös möbel för det svala hemmet med mycket hjärta.

FLORIANTE - Linneblandning

72% linne, 14% bomull, 14% viskos
Martindale 25 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 4
Vem är du som älskar Floriante? Kanske en stilsäker tygälskare som uppskattar vackra möbler med stilig skönhet. Här återfinns ett linnetyg med sammetslik lyster i den tjocka väven. Ett lyxigt skimmer, genererat av trådblandningen som ger ett vackert färgdjup. Den mjuka ytan bäddar för hög komfort, som andas avslappnad elegans. Ett moget tyg med en älskvärd karaktär. Inte det mest lättskötta, men värt varje sekund av skötsel. Ett givande och tagande. Precis som en hälsosam relation ska se ut.

COCO - Linneblandning

23% linne, 14% bomull, 14% polyester, 49% acryl 

Martindale 35 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Älskar du det lite mer robusta, så har du hittat rätt i Coco. Här är tyget vävt med mjuk, grövre tråd, med blandade färger på trådarna. Tyget upplevs mer levande i sina nyanser och det går att matcha enklare med olika färger, där du väljer vilken nyans du vill plocka upp. Ett grått tyg kan skifta i blått och ett brunt tyg kan ha inslag av grönt. En oväntad lekfullhet i det annars ordentliga tyget. "Tidlös italiensk lyx", där välkammade Coco gifter sig med de svenska hemmen vid första ögonkastet. Ciao, bella!

ATT TA HAND OM DITT TYG

Tvättlapp, kemtvätt, klapp eller kyss? Hur du bäst tar hand om din sammetssoffa, linnemöbel eller skinnfåtölj får du vägledning kring under våra Skötselråd