Vi erkänner. Vi är materialnördar. Vi lägger ner oerhörd tid på att välja ut de tyger som ska få pryda våra produkter och ingå i vårt stolta sortiment. Med det sagt jobbar vi sällan långsamt och tvekar heller inte på att slänga in ett trendigt tyg (har du sett vår Zebrasammet?) eller en iögonfallande nyans vi hitintills bara kunnat drömma om. Vi utmanar och utvecklar, samtidigt som vi värnar om relationen till tyger som genom trogen tjänst år efter år har förtjänat sin hedersplats i vårt sortiment, ett sådant exempel är Husets tyg. Vi släpper inte en trogen kärlek i första taget.

Nedan har vi gjort ett tappert försök till beskrivningar (kanske kärleksförklaringar?) av vårt breda tyg-sortiment, för att du ska få det lättare att välja tyg utefter just dina behov. Det finns en perfekt tygrulle för alla. Go grab it!
(Psst... håll utkik efter vår gröna hållbarhetsikon som visar vilka av våra tyger som är snällast mot miljön)


SAMMETSTYGER

ASTON - Polyestersammet

100% polyester

Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Ett tyg som höjer din livskvalitet? Ja, faktiskt precis så. För dig som värdesätter ett enkelt, kravfritt liv med möjlighet att leva fullt ut utan begränsningar (...wow, vem är som du?) Du lättsamma själ, som gärna slipper sätta gränser för hur fredagsmyset ska spenderas i soffan och vill ha möjligheten att bjuda upp husdjuren i favoritfåtöljen. Utöver den charmiga enkelheten i Aston, har det tidlösa sammetstyget en mjuk, matt finish, med en korthårig lugg som upplevs len och följsam mot huden. Det relativt tjocka sammetstyget har försiktiga färgskiftningar och intensiva färgdjup som spänner från ljusa pasteller till midnattsmörka toner. Aston - en, från vårt håll, livslång kärlekshistoria som aldrig knakat i fogarna. Kanske vårt mest älskvärda tyg?

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

Mood - Ribbad Sammet

100% polyester
Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Retrodoftande vibbar för ett trendigt hem. Mood är ett smalribbat sammetstyg med otrolig lyster och rikt djup, infärgat i djupa färger från mjuka pasteller till rödvinsmörka toner. Genom Mood får du 70talets manchesterkänsla utan att tumma på kärleken till modern, slitstark sammet. Ett dominant tygval som ger karaktär och en varm känsla till ditt utrymme. Det tjocka tyget är mjukt mot huden och bjuder in till ett omfamnande soffhäng med lyxig touch. Ett självklart val för den inredningsintresserade, levnadsglada familjen där design gärna får gå hand i hand med funktion. 

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

NAGOTEX - Polyestersammet

58% polyester, 20% bomull, 22% CMD
Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Det är omöjligt att vända ryggen till Nagotex, ett iögonfallande sammetstyg med "elektrisk" karaktär. En djupturkos väv och längre lugg, vilket ger ett intensivt färgdjup med intressanta skiftningar. Det fängslande tyget ger möbeln en retro-känsla med en touch av sprudlande livsbejakande. Att välja Nagotex är att säga ja till livet. Ja till möbler som dominerar hemmet utan att göra livet svårt för dig. Tyget är lika lättskött som det är älskvärt.

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

VEGAS - Lyxsammet

45% bomull, 55% viskos
Martindale 50 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Här riskerar du att bli störtförälskad i ett tyg att älska i nöd och lust - villkorslöst. Vegas är ett grovt sammetstyg i ömtålig bomull som beter sig lite som skinn, det vill säga att tyget får patina vid användning. Den långhåriga luggen kan ruggas eller vikas vilket kan ge ovälkomna skiftningar och ytliga märken på ytan. Ett tyg med känslan av "äkta, gammeldags sammet". Så som sammet var förr. Men med en lyster som känns allt annat än dassig. Den skimrande lystern har gett upphov till att vi kallar tyget för just "Lyxsammet". Ett tyg som hänför och sätter prägeln i rummet. Kräver lite extra omtanke men ger så mycket på kuppen. 

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.

RIVIERA - Sammet

100% polyester
Martindale 100 000 | Pilling 5 | Ljusäkthet 4
Vårt vackra sammetstyg för våra bäddmöbler. Ett tunt, blankt tyg i polyestersammet med djupa färgtoner, från pasteller till den perfekt beiga, mörkgrå eller marinblå. Ett tyg med en modern sammetskänsla med glansig yta och behaglig, sval känsla mot huden. För ett stilrent hem som söker en centerpiece att stoltsera över och slappa skönt i. 

SALVADOR - Sammet

100% polyester
Martindale 100 000 | Pilling 5 | Ljusäkthet 5
Ett vackert, tåligt sammetstyg för våra bäddmöbler. Uppskattat av barn- och djurfamiljer på grund av dess lättskötthet och vattenresistens. Ett tjockt, lyxigt tyg i polyestersammet med djupa, sobra toner som inte sticker i ögonen. Ett tyg med en klassisk sammetskänsla och behaglig, mjuk känsla mot huden. För ett stilrent hem som söker en centerpiece att stoltsera över och slappa skönt i. 

FIOCCO - Bomullssammet

80% bomull, 10% polyester, 10% viskos
Martindale 100 000 | Pilling 5 | Ljusäkthet 5
För dig som en kär i den klassiska sammetskaraktären och letar efter originalet. Alla relationer är inte enkla, vissa drivs av vild passion och rått begär. Lite så är det med vår relation till Fiocco sammet. Sammetens urmoder. Roten till allt vackert. Fiocco är så som sammet en gång var, kortklippt, något strävare och med en yta som får patina efter användning. Tyget kommer få ytliga ruggningar, märken och fläckar, vilket ger den där levande, åldrade känslan till din möbel. Som om den stått där i decennier och varit trogen i generationer. Evig kärlek är inte alltid en dans på rosor, men ack så vackert det kan vara ändå.

  • OBSERVERA Vid valet av "fast klädsel" eller "lös klädsel", vänligen observera att tyget gör sig bäst som fast klädsel, då tyget varken faller eller stretchar på samma sätt som ex. ett tunnare linnetyg.
  • Ta mig till Skötselråden.


LINNETYGER

HUSETS TYG - Linneblandning

40% bomull, 20% linne, 20% polyester, 20% viskos
Martindale
45 000 | Pilling| Ljusäkthet 4
I vår värld är "Husets" det allra bästa. Husets tyg är därför ett tyg att lita på, slita med hälsan och hänga med i nöd och lust. Det modesta tyget med jordnära toner har en mellangrov väv som inte rynkar på samma sätt som ett renodlat linnetyg. Tyget ger spänst till din möbel och har en lättsam karaktär som inte kräver orimligt underhåll. Tyget är vackert och tidlöst i sin enkelhet och gifter sig med kontrasterande material i hemmet. En blyg viol som låter din skinnfåtölj, marmorbänk eller betongbord stå för snacket. Ett långsiktigt val att leva sida vid sida länge med.

PUROLINO - 100% linne

100% linne
Martindale 25 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Ett renodlat linnetyg ger den där svala, avslappnade looken på din möbel. Det tunna tyget faller mjukt över möbeln och får en skrynkligare, slappare känsla. Tyget, som är infärgat i matta, jordnära nyanser, ger en skön, len känsla mot huden. Färgen "Naturell 04" är dessutom unik i dess slag bland våra tyger och färger, då just denna färg är i ofärgat linne - dvs. originalfärgen av linne. Detta gör att den skiljer sig något mer i ton mellan de olika rullarna, för en alldeles särskild touch. Stryker du med handen över tyget kommer du känna de karakteristiska "fiber-knottrorna", precis som på en tunn linne-duk. Tyget gör sig allra bäst på fluffiga möbler med mjuk stoppning, där det får utrymme att röra sig. Ett omtyckt tygval som ger en tidlös möbel för det svala hemmet med mycket hjärta.

FLORIANTE - Linneblandning

72% linne, 14% bomull, 14% viskos
Martindale 25 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 4
Vem är du som älskar Floriante? Kanske en stilsäker tygälskare som uppskattar vackra möbler med stilig skönhet. Här återfinns ett linnetyg med sammetslik lyster i den tjocka väven. Ett lyxigt skimmer, genererat av trådblandningen som ger ett vackert färgdjup. Den mjuka ytan bäddar för hög komfort, som andas avslappnad elegans. Ett moget tyg med en älskvärd karaktär. Inte det mest lättskötta, men värt varje sekund av skötsel. Ett givande och tagande. Precis som en hälsosam relation ska se ut.

COCO - Linneblandning

23% linne, 14% bomull, 14% polyester, 49% acryl 

Martindale 35 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 5
Älskar du det lite mer robusta, så har du hittat rätt i Coco. Här är tyget vävt med mjuk, grövre tråd, med blandade färger på trådarna. Tyget upplevs mer levande i sina nyanser och det går att matcha enklare med olika färger, där du väljer vilken nyans du vill plocka upp. Ett grått tyg kan skifta i blått och ett brunt tyg kan ha inslag av grönt. En oväntad lekfullhet i det annars ordentliga tyget. "Tidlös italiensk lyx", där välkammade Coco gifter sig med de svenska hemmen vid första ögonkastet. Ciao, bella!

ÖVRIGA TYGER

BREZZA - Återvunnen bomull

75% bomull, 25% polyester
Martindale 30 000 | Pilling 3 | Ljusäkthet 4
Det handlar om mer än att göra stilsäkra, trendiga val. Det handlar även om att välja rätt för natur och framtid. Vårt nyförvärv har den där svårslagna kombinationen vi har väntat på och kämpat för. Vårt återvunna bomullstyg Brezza är snällt, stilrent och skönt. Tre värden att luta sig mot. En italiensk dröm, med en len, mjuk känsla och enkla färger. Inget tjafs. Bara vinst. 

MODI CHECK - Mönstrat jutetyg

60% acryl, 20% jute, 12% viskos, 8% polyester
Martindale 40 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 4
Ibland krävs det att slå på den stora trumman. I det här fallet är den trumman ett tjockt, murrigt smårutigt tyg med en touch av italiensk 70-tals lyx. Tyget andas samtidigt chic, brittisk countryside, vilket gör materialet stilrent, klassiskt och iögonfallande utan att ta över. De sobra färgerna ger ett lättmatchat lugn att leka med. Att leva lite inrutat känns plötsligt jättelockande.

NUVOLE - Förstärkt bomull

95% polyester, 5% bomull
Martindale 55 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 4
Tyget som blev en störtförälskelse bland besökare i vårt Showroom. Kanske på grund av den mjuk-grova ytan, de vackra, jordnära nyanserna eller fransdetaljerna tyget erbjuder för dekorationskuddarna. Ett härligt, vackert och lättskött tillskott i vårt tygsortiment. Ett perfekt val för familjen som lever i soffan men inte tummar på stil och utseende.

MANCHESTER

FLOKI - Återvunnen manchester

100% polyester
Martindale
100 000
Ljuva 70-talet gör en modern entré i ett mjukt, smalrandigt manchestertyg med hög tålighet. Ett hållbart, klimatsmart val att vara stolt över. Tyget kommer i ett flertal vackra nyanser i jordnära eller färgstarka toner. Tyget är av samma kvalité som vår Aston-sammet, men med de smala ränderna som karaktäriserar manchestern. Ett retro-tyg som andras stilsäkerhet. 

RIBCORD - Manchester

72% polyester, 20% nylon, 8% bomull
Martindale 90 000 | Pilling 5 | Ljusäkthet 4
Manchester is back! (...did it ever leave?) Vi talar så varmt om vår mjuka manchester i ljusa eller färgstarka kulörer, med samma mjuka yta. Ett tåligt tyg med gosig komfort, klassiskt utseende och brett urval av nyanser. För våra bäddmodeller krävs ett tyg med slitstark karaktär och där slår vår manchester högt.

CAPRI - Manchester smal

100% polyester
Martindale 60 000 | Pilling 4 | Ljusäkthet 4
Manchester is back! (...did it ever leave?) Vi får inte nog av det här tåliga, mjuka alternativet till möbelklädsel. Ett slittåligt tyg med gosig komfort, tidlöst utseende och noga urval av gångbara nyanser i smalrandig design. För våra bäddmodeller krävs ett tyg med slitstark karaktär och där slår vår manchester högt.

ANAFI - Manchester bred

100% polyester
Martindale 60 000 | Pilling 5 | Ljusäkthet 5
Manchester is back! (...did it ever leave?) Vi talar så varmt om vår mjuka manchester i ljusa eller färgstarka kulörer, med samma mjuka yta. Ett tåligt tyg med mjuk komfort, klassiskt bredrandigt utseende och brett urval av nyanser. För våra bäddmodeller krävs ett tyg med slitstark karaktär och där slår vår manchester högt.

SKINN

ANILINSKINN

100% anilinskinn
Här snackar vi ett material som åldras med stil! Vårt anilinskinn kommer från noga utvalt Buffelskinn från frigående boskap. Anilinskinn är inte ytbehandlat vilket ger en mjukare komfort och matt yta med vackra färgskiftningar och patina. Skinnet har en oslagbar, mjuk smidighet och ett lyxigt färgdjup som gärna umgås med färgade tyger i exempelvis sammet eller linne. Lättstylat och lättälskat. För en långvarig, livslång relation att vårda år efter år.


ATT TA HAND OM DITT TYG

Tvättlapp, kemtvätt, klapp eller kyss? Hur du bäst tar hand om din sammetssoffa, linnemöbel eller skinnfåtölj får du vägledning kring under våra Skötselråd