Vi är övertygade om att våra kunder värnar om miljö och hållbarhet precis lika mycket som vi och att de därför gärna gör hållbara material- och produktval. Därmed gör vi allt vi kan i varje steg i produktionen för att våra produkter ska få leva länge med hög hållbarhet. Vår existens bygger på en hållbar strategi baserad på ett antal grundläggande actions.


ON-DEMAND

Överproduktion är ett av världens största miljöhot. Därför ger vi våra kunder möjligheten att specialbeställa stora delar av vårt sortiment för att vi ska kunna producera just den mängd möbler som efterfrågas. Med vår on-demand-produktion minskar vi överproduktionen tillsammans med våra kunder!

HÅLLBARA MATERIAL

Rätt material för varje design spelar stor roll då varje möbel från oss ska ha ett långt liv. Vissa material lämpar sig bättre än andra beroende på möbel. För våra bäddsoffor som saknar avtagbar klädsel passar därför ett slitstarkt syntetmaterial allra bäst. Men för soffmodeller med avtagbar klädsel finns möjligheten att välja mer hållbara alternativ i klimatsmarta naturtyger.

NEJ TILL REOR

En möbel är en investering och inget vi ser byts ut varje år. Vi tror lika lite på massproduktion som masskonsumtion och vill istället alltid erbjuda våra kunder rättvisa priser. Rea, lockpriser och kommersiella utförsäljningar kommer inte att finnas hos oss. Vi har heller aldrig erbjudit gratis frakt, vilket vi hoppas attraherar klimat-smarta konsumenter. 

ZERO WASTE

Vi spar miljön på onödigt svinn genom att endast beställa den tygmängd som behövs för varje order. Vår policy är att minska, återvinna och återanvända material som annars skulle slängas. Tygprover, kuddar och dukar är alla gjorda av spillbitar som blivit över.

REKLAMATIONSPROFFS

Våra kundservice-hjältar jobbar stenhårt mot en så låg retur- och reklamationsgrad som möjligt! Och ja, vi kan med stolthet säga att den är riktigt låg. Vi tar tidigt action på kundärenden som rör skador, där vi felsöker och agerar direkt. Vi försöker undvika att i onödan ersätta en defekt produkt med en ny - istället lagar vi, eller ersätter den enstaka del som är defekt. Enklare för kunden och miljö-snällt.

ÅTERVUNNA TEXTILIER 

Vi har en ständig dialog med våra fabriker angående framtagandet av återvunna material. I dagsläget kan vi erbjuda återvunnen bomull, sammet och manchester. Våra säljare jobbar proaktivt för att bistå kunder med kunskap om hållbara textilval i beslutfasen. Vår ambition är att alla textilier framåt är och återigen blir återvunna.

MÖBLER ATT ÅTERÄLSKA

Kan våra produkter få ett andra liv? Vi hoppas på det! Vi erbjuder möbler med skönhetsfel, defekt emballage eller utställningsex, till en lägre prislapp via vår Blocketsida. Snällt mot både miljö och plånbok. Vi är övertygade om att det finns ett kärleksfullt andrahandshem för varje pjäs!

BÄTTRE PLAST

Vår största ambition är att din möbel når dig intakt. Därför spelar emballaget stor roll när möbler fraktas över vårt avlånga land. Vi har valt mer hållbara alternativ till flera av våra förpackningar, exempelvis våra påsar från Avisera som är 100% klimatneutrala. De klimatkompenserar dessutom för alla utsläpp som skapas från råmaterial till färdig produkt genom certifierad trädplantering i Nicaragua. 


Läs mer om vår Tillverkning.