I en alternativ verklighet hade hon räddat utrotningshotade djur eller öppnat ett hundpensionat, men en viss Giraff fick henne på fall och hon kastades istället in i möbeldjungeln.

Idag jobbar hon på Sweef med allt ifrån annonser till att hjälpa kunder finna sin Giraff, Val eller Björn. Det är väl klart att alla förtjänar kärlek vid första ögonkastet…

Hennes absoluta favoritmöbel i sortimentet är en fluffig soffa vid namn Giraffen. Denna dröm i benvit sammet fick omgående flytta hem till Sandra som gärna blandar ljusa kulörer med jordiga toner.

Vi slog oss ned med denna djurvän och multibegåvning för att lära känna henne ännu bättre!

”Efter fem år på samma ställe kände jag att det vore roligt med en ny utmaning”

Vad pysslade du med innan du började på Sweef?

Jag jobbade på ett sminkmärke med grafisk design och marknadsföring. Dessförinnan jobbade jag som telefonförsäljare i fem år och sålde allt ifrån försäkringar till ID-skydd.

På samma företag började jag sedan på kundtjänst-teamet och trivdes bra med både arbetsuppgifter och kollegor. Särskilt då jag jobbade med min bästa vän Kim som även jobbar på Sweef idag.

Efter fem år på samma ställe kände jag att det vore roligt med en ny utmaning!

”Det råder en ständig uppmuntran att vara sig själv och värna om varandra”

sweef_soffa_valen_valen224_lyxsammet_sammet_lila_nitar

Vad tilltalar dig med att jobba på just Sweef?

Det första jag fastnade för redan innan jag började var stämningen i showroom som kändes genuin, personlig och skön men också hur Sweef kommunicerar utåt i sina kanaler.

Och när jag väl började insåg jag snabbt att det var personalen som satte en stor del av den varma stämningen.

Men såklart också cheferna som alltid uppmuntrar alla att vara sig själva och värna om varandra, något som känns väldigt unikt.

Hur skulle du sälja in Sweef till en kund som övervägde att gå till en konkurrent?

Jag är väldigt stolt över att vi inte har ett massproducerat sortiment och att vi inte säljer till lockpriser.

Det skulle jag såklart förmedla till kunden och samtidigt förklara att den kvalité och komfort till de priser vi har på våra möbler är svårt att finna någon annanstans.

Men även att kunden själv har möjlighet att designa sin drömsoffa från grunden med både val av modell, tyg och färg.

Det finns verkligen något för alla!

sweef_soffa_valen_valen224_lyxsammet_sammet_lila_nitar

Hur är din stil som möbelförsäljare?

För mig är det viktigt att varje kund som besöker oss alltid känner sig supervälkommen och speciell, där inga frågor är dumma eller till besvär.

Jag är väldigt mån om att visa kunden alla valmöjligheter som finns men också få dem att förstå hur de på bästa sätt kan ta hand om sin möbel så att den håller så länge som möjligt.

Ofta sätter vi oss ner och går igenom behov och förväntningar där kund visar bilder på utrymmet som ska möbleras. Jag ger då gärna tips på lösningar och försöker tillmötesgå de önskemål som finns.

”Jag köper gärna kvalité som håller länge”

sweef_soffa_valen_valen224_lyxsammet_sammet_lila_nitar

Hur ser din egen inredningsstil ut?

Jag skulle inte säga att jag direkt följer några trender men kan såklart inspireras av olika vackra hem i tidningar och på Instagram. Min egna stil är en salig blandning av personliga detaljer som sticker ut, dova jordiga toner, nytt och gammalt.

Jag köper gärna kvalitativa saker som håller länge. Trots att jag jobbar med inredning byter jag inte stil så ofta utan satsar mest på att byta ut små detaljer istället. Något som både är mer hållbart och ekonomiskt.

Vilken är din favoritmöbel i sortimentet?

Redan innan jag började på Sweef föll jag för den fluffiga dundrömmen Giraffen.

Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Såklart fick den flytta in hemma hos mig!

”Jag hade prytt väggarna med konst från olika konstnärer jag tycker om”

Om du hade haft obegränsat med kapital, hur hade ditt hem sett ut då?

Jag drömmer om ett stort gammalt anrikt sekelskifteshus med högt i tak. Där hade jag prytt väggarna med konst från olika konstnärer som jag tycker om, gärna min kollega Rebeccas tavlor.

Dock hade jag nog haft liknande inredningsstil som jag har idag men satsat ännu mer på coola detaljer som verkligen syns.

Inspirationen för mitt gamla sekelskifteshus skulle komma från Marie Olsson Nylanders hus i Sicilien. En dröm.

Vad är det märkligaste inredningsföremål som du köpt?

Tror inte att jag köpt så mycket märkligt faktiskt men en långsökt grej är nog något jag köpte nyligen. Ett babynest i mjukt linne till min hund.

Det finns inte så fina liknande bäddar specifikt för hundar så det fick bli ett till bebisar istället. Ska väl han ha det bästa!

”Vill vara här så länge jag kan, gärna tills jag går i pension”

Vad vill du uträtta på Sweef? Your legacy?

Jag vill se till att den familjära och varma stämningen behålls och att både nya kollegor och kunder får fortsätta uppleva den. Sist men inte minst, att mina kollegor alltid får vara precis som de är, älskade och sedda.

Sen vill jag såklart också vara här så länge jag kan, gärna tills jag går i pension.

Har du någon god Sweef-historia redan?

En rolig historia är att jag har tänkt på det här svaret i över ett år, då jag läste en av mina kollegors sweefintervju. Men har trots det haft svårt att komma på ett bra svar.

Det händer ju roliga saker här varje dag men det är mest interna och personliga saker som kan bli svårt att dela med sig av.

En rolig händelse som dock hände nyligen var att jag hjälpte en kund i showroom som skulle kika på ett ljust tyg. Jag gick då för att hämta tygprover och kom sedan tillbaka, när jag ser att hon står med två mörka tyger istället.

Då hör jag mig själv säga “jahaja” då jag mer menade det som “här står du med mörka tyger istället, spännande”. Det är bara det att jag står med helt fel kund, och känner mig totalt ansiktsblind.

”Jag räddar daggmaskar från vattenpölar”

sweef_soffa_valen_valen224_lyxsammet_sammet_lila_nitar

Berätta något ingen vet om dig?

Det bor definitivt en liten tant i mig, i alla fall om vi frågar mina vänner. Jag tar absolut bekvämlighet före mode när jag går ut med min hund till exempel. Då har jag täckbyxor i barnstorlek och stora öronmuffar på mig.

Jag fullkomligt älskar alla djur, så mycket att jag räddar daggmaskar från vattenpölar om jag ser någon och släpper ut flugor om de fastnat inomhus.

Hade jag inte jobbat på Sweef hade jag absolut jobbat med utrotningshotade djur eller ägt ett hundpensionat.

//Sweefarna