Brahmaki, denna hjärtliga och mysiga lila yogastudio i hjärtat av SOFO i Stockholm har välkomnat vår gosiga Giraff med öppna armar. Ihop med deras kreativa ådra och ljuvliga kaftaner har vi tillsammans givit vår Giraff en helt ny skrud!

Detta mini-samarbete gör det möjligt för dig att matcha din mys-outfit i en av Brahmakis fina kaftaner med din soffa. A match made in heaven.

sweef_soffa_giraffen_divansoffa_linne_vit

Tillsammans med sin partner Jenny Hedlund driver Jesper Brodén Brahmaki som både erbjuder Yoga och säljer kläder och inredningsdetaljer.

Namnet Brahmaki, har det någon speciell betydelse?

Namnet kommer från Brahman (skapelseguden inom Hinduismen) och Meraki (gammalt Grekiskt uttryck som beskriver någon som tillför själ och kärlek in i sitt arbete).

sweef_soffa_giraffen_divansoffa_linne_vit

Vad fick dig att starta en Yogastudio?

Det var en intensiv period av hängivelse till yogan som öppnade upp energiflödet där ”Brahmaki” manifesterade sig. Yogan är anledningen till Brahmakis existens och därav också en otroligt viktig del av vårt brand då vi vill förmedla skönhet inifrån och ut; och ingenting har fått mig att känna mig vackrare än yogan.

Hur föddes idén till att skapa och sälja kläder?

Jag letade efter bekväma och stilfulla kläder som man både kunde ha på sig för en myskväll i soffan men även på en exklusiv restaurang. Genom yogan förstod jag vikten av harmoni och balans, precis det uttrycken vill vi förmedla i vår estetik. ”Relaxed Elegance” har varit ledord i skapandet.

sweef_soffa_giraffen_divansoffa_linne_vit

Vad är inspirationen bakom mönstren på era plagg?

Mönstret på tyget ska representera ”Tree of Life”. Tyget har jag dock inte designat själv utan fann detta på en bakgata i Jaipur 2017 och blev förälskad. Det är från början stora filtar i superfin kvalité som jag kände passade lika bra som kläder och inredning.

Var sker tillverkningen?

Vi har produktion i Jaipur, Indien och Ubud, Bali.

sweef_soffa_giraffen_divansoffa_linne_vit

Hur tänker ni kring hållbarhet?

Vårt hållbara tänk grundar sig i flera olika idéer kring vårt skapande. Alla våra plagg är t.ex. vändbara vilket gör att de får fler än ett användningsområde. Vi satsar alltid på kvalitativa material som håller i många år. Det ökar också chansen för mer genomtänkta köp i längden vilket i sin tur minskar impulsköp, slit och släng.

Våra förpackningar är gjorda i återvunnet material. Vi använder även mycket återvunna material i vår inredning överlag. De produkter som inte håller standard eller har skador från produktionen säljer vi på Tradera. På så sätt kommer allt till användning och vi behöver inte kasta något. Kläder skapar vi heller inte efter säsong utan säljer de kläder vi har och beställer sedan nytt när de tar slut.

sweef_soffa_giraffen_divansoffa_linne_vit

Hur kommer det sig att ni just fastnade för vår gosiga Giraff?

Giraffen är ett självklart val av soffa om man har nog med plats. Vacker i sin design, otroligt mjuk och sittvänlig. Vi älskar att många får plats i soffan, den känns inbjudande och generös.

Vi är även otroligt förtjusta i sittdjupet som gör att man kan sitta ihopkurad och mysa utan att ta upp för mycket plats. Giraffen är definitivt soffan vi kommer att köpa för alla våra framtida boenden och andra studios!

sweef_soffa_giraffen_divansoffa_linne_vit

Beskriv hur det känns att sitta i Giraffen för någon som aldrig suttit i den?

Som en dröm. Soffa och säng är det vi verkligen tycker är en viktig investering som behöver tänkas igenom noga så att rätt val görs. Giraffen är i vår meningen den bästa investeringen i soffväg. Även våra gäster älskar den lika mycket som vi och ger ständigt fina kommentarer!

Vi rekommenderar varmt ett besök hos fina Brahmaki på Skånegatan 53 i Stockholm. Besök deras hemsida här.

//Sweefarna