I takt med att vi växer som företag växer även vårt dreamteam med nya stjärnskott som intar scenen och tar oss med storm. Vår senaste multibegåvning och kundtjänst-proffs är Pontus.

Motorcykelexpert, stenkoll på Prosciutto och Parma men framförallt ett brinnande intresse för kundvård.

Hans absoluta favoritmöbel i sortimentet är en gigantisk Buffel i mjukt anilinskinn, gärna i färgen togo dark brown. Drömmen är också en stor fluffmatta som täcker hela golvet!

En salig blandning av färdigheter vi mer än gärna vill djupdyka i.

”Jag insåg att det var livets jobb”

Vad pysslade du med innan du började jobba på Sweef?

Jag har pluggat företagsekonomi med inriktning marknadsföring i 3 år och skriver just nu min C-uppsats samtidigt som jag jobbar på Sweef. Tidigare har jag även jobbat på Ica där jag gjort det mesta. 

Men efter en tid i både chark och kassa kände jag att det vore roligt med något nytt och då dök en deltidstjänst på Sweef upp som jag sökte.

Jag insåg snabbt att det var livets jobb och sökte därför senare en heltidstjänst.

”Det är en ständig uppmuntran att ta egna initiativ”

sweef_soffa_buffeln_sammet_nitar_turkos_

Vad tilltalar dig att jobba på just Sweef?

Helt klart den tighta och härliga stämningen på jobbet med kollegorna men även sättet företaget leds på. Det är en ständig uppmuntran att ta egna initiativ, ansvar och nya kliv som man annars kanske inte skulle våga ta. 

Men även att kundfokus prioriteras och alltid förblir det viktigaste oavsett vad. Det känns ganska ovanligt på andra ställen men är något jag verkligen uppskattar.

Hur skulle du sälja in Sweef till en kund som övervägde att gå till en konkurrent?

Kvaliteten i förhållande till de priser vi erbjuder hittar du ingen annanstans och detsamma gäller vår design.

Det finns även en svårslagen passion som genomsyrar hela företaget där det läggs mycket tanke och omsorg bakom varje produkt!

Hur är din stil som möbelförsäljare?

Jag tror att jag är väldigt bra på att lyssna och ställa frågor för att verkligen ta reda på vad varje kund vill ha. 

Sedan försöker jag såklart också att komma med egna förslag utifrån kundens önskemål. Allt för att hitta the perfect match. 

”Min inredningsstil är mysig och varm”

sweef_soffa_buffeln_sammet_nitar_turkos_

Hur ser din egen inredningsstil ut?

Den har faktiskt ändrats en hel del från det jag hade tidigare vilket är mycket brunt och petrol. Innan jag började jobba här hade jag inte så bra koll på vad som passade ihop och inte. 

Jag tänkte att de flesta färger gick bra ihop med varandra men har nu insett att så inte är fallet. Min inredningsstil skulle jag säga är mysig och varm med inslag av trä och jordiga toner.

Vilken är din favoritmöbel i sortimentet?

Buffeln helt klart, finns det någon maffigare soffa?! Den är en riktigt cool klassiker som aldrig går fel och jag älskar den. Sen är jag också förtjust i att den är väldigt djup och mysig!

Om jag någonsin får plats med en gigantisk Buffel så skulle jag beställa den i vårt fina anilinskinn i färgen togo dark brown. Gärna framför en brasa med en god whiskey i handen.

”Det hade stått italienska motorcyklar i vartenda hörn”

sweef_soffa_buffeln_sammet_nitar_turkos_

Om du hade haft obegränsat med kapital, hur hade ditt hem sett ut då?

Jag hade helt klart haft en egen motorcykelbana på bakgården och ett stort garage med motorcyklar. Drömmen hade varit att bo i ett slott men det kan bli problematiskt att inreda. 

Annars hade jag gärna bott i ett timmerhus, med lodge-känsla. Det hade jag inrett väldigt mysigt och färgglatt med en stor fluffmatta som täcker hela golvet. I min lodge hade jag definitivt haft en gigantisk Buffel i togo dark brown.

Konst hade även fått pryda mina väggar, gärna i metall och såklart hade det också stått italienska motorcyklar i vartenda hörn. Dröm!

Vad är det märkligaste inredning föremålet som du köpt?

För ett par år sedan köpte jag en skolaffisch som föreställde ett styckningsschema. Den inhandlades så fort jag började jobba i charken på Ica, då tänkte jag “det här ska jag kunna som rinnande vatten”. Jag blir enkelt uppslukad av det jag jobbar med.

Den hängde på väggen ett bra tag och samlade damm men rök nyligen. Nu väntar jag på ett nytt konstverk i metall av min kollega Rebecka!

”Jag vill se till att Sweef behåller kärnan oavsett vad”

Vad vill du uträtta på Sweef? Your legacy!

Jag vill såklart vara med på den här resan och se företaget växa och bli ännu större.

Under resans gång vill jag hjälpa till att ständigt förbättra kundupplevelsen och se till så att Sweef behåller kärnan oavsett hur stora vi blir. 

Har du någon god Sweef-historia redan?

Jag har inte jobbat här så länge att jag har massor på lager men det var en morgon när jag skulle jobba helg som gick lite åt pipan. 

Den morgonen var jag först på plats, ny och lite nervös. När jag öppnade dörren insåg jag rätt snabbt att jag inte hade någon kod så larmet sattes igång. Jag fick panik och ringde alla. Väckte även chefen. Men det löste sig.

”Motorcyklar är mitt liv”

Berätta något ingen vet om dig?

För två år sedan var jag bäst i Sverige på MotoGP. Det är ett motorcykel spel för Playstation. Kanske inte så oväntat med tanke på att motorcyklar är mitt liv.

//Sweefarna