Det är inte varje dag som ett tillskott i personalstyrkan även visar sig vara ett stjärnskott.

För utöver att briljera på butiksgolvet är den nyblivna heltids-Sweefaren Nicole minst sagt van att stå på scenen i många andra sammanhang.

Nicoles hjärta slår lite extra för en mysig Valen XL i 100% linne, gärna i färgen sand. Två andra favoriter ur sortimentet är också Flamingon fåtölj i lyxigt anilinskinn och en Baggen pall i benvit sammet!

Vi slog oss ner med denna dansanta teaterapa för att forska vidare i saken och även diskutera kundbemötande, loppisfynd och glädjen i att snickra.

”Jag har alltid älskat dans och teater så jag har frilansat en hel del inom skådespeleri, reklam, foto, dans och den typen av jobb.”

Vad pysslade du med innan du började på Sweef?

Jättemycket.

Jag har alltid älskat dans och teater så jag har frilansat en hel del inom skådespeleri, reklam, foto, dans och den typen av jobb.

Samtidigt som det pluggade jag till inredningsarkitekt på distans och extrajobbade här på Sweef som säljare.

Och jag älskade det väldigt mycket! Så när en heltidstjänst dök upp så sökte jag och fick den!

Hur blev du intresserad av möbler och inredning?

Jag har alltid älskat färg, form, tyger, mode och inredning. Sen jag var liten har det varit mitt sätt att uttrycka mig. Jag brukade göra om mitt rum, sy om mina kläder och göra egna smycken.

När jag blev äldre och fick en egen lägenhet så växte intresset. Så fort jag hittade mitt drömhem grottade jag ner mig ordentligt i inredning. Så mycket att jag till och med började plugga det.

”… jag snubblade över Sweefs luciakampanj där de använde två mörkhyade män som lucior i en soffa.”

Hur hittade du Sweef?

Genom Instagram. Det var 3-4 år sedan tror jag som Åhléns hade en mörkhyad pojke i sin luciakampanj och jag blev väldigt intresserad av diskussionerna kring det.

Därefter snubblade jag över Sweefs luciakampanj där de använde två mörkhyade män som lucior i en soffa. Och när jag såg den bilden bara dog jag och blev helt såld!

Då började jag följa Sweef och allt kändes bara så genuint och äkta. De körde sin egna grej och jag älskade verkligen energin. Jag är själv väldigt energiskt och kan absolut inte vara på ett stelt ställe. Färg, form och skojigheter är vad jag vill ha på en arbetsplats och det är precis vad som finns här på Sweef.

”Det kan komma in allt från någon som behöver en bäddsoffa till sin lilla etta till någon som ska inreda en herrgård”

Vad tilltalar dig med att jobba på Sweef?

Olikheterna! Hos oss som jobbar här, hos våra kunder och själva möblerna. Här är alla välkomna och det tilltalar mig verkligen. Det kan komma in allt från någon som behöver en bäddsoffa till sin lilla etta till någon som ska inreda en herrgård.

Jag tror det beror på att vi som jobbar här är så olika. Oftast inom ett företag är det nästan som att det är en och samma person som jobbar där, och det tilltalar en viss typ av kunder.

Men här finns alla typer av personligheter vilket gör att vår kundkrets är så bred.

Och det är det jag verkligen älskar!

”Vill du till exempel ha en orange soffa så är det hit du ska gå.”

Hur skulle du sälja in Sweef till en person som var på väg att gå till en konkurrent?

Först och främst känns det inte som att jag skulle behöva sälja in det!

Men ok, såhär: för två veckor sedan kom det faktiskt in en kund och frågade vad som var skillnaden mellan oss och ett större välkänt möbelvaruhus.

Jag svarade att vi följer ingen trend, vi går vår egen väg. Vill du till exempel ha en orange soffa så är det hit du ska gå. Det hade du aldrig hittat i en stel och tråkig möbelaffär. Här är det kärlek, liv och personlighet i varje möbel!

Hos oss kan du välja möbel efter din personlighet och inte efter någon modeström. Sen har vi bra kvalitet, bra priser och bra bemötande. Kärlek i både möbler och kundkontakt helt enkelt!

Ok där kom säljar-Nicole fram men det är så jag känner.

Hur är din stil som möbelförsäljare? Vad kan kunder förvänta sig av mötet med dig?

Jag älskar ju att träffa kunder och höra deras versioner om vad de vill åstadkomma så de kan förvänta sig äkthet, en äkta person helt enkelt. Nicole levererar alltid Nicole oavsett om jag träffar en tant på 85 eller en tonåring. Jag tror och hoppas att jag kan få alla typer av kunder att känna sig välkomna.

”Hemma hos mig kan du både hitta loppisfynd och lyxiga inredningsprylar.”

Hur ser din egen inredningsstil ut?

Oh shit, nu tänker man ju sig att den är helt crazy eftersom min personlighet är det och mina kläder oftast är det, men jag är faktiskt lugn när det kommer till inredning. Eller ja, ganska lugn.

I alla fall så snickrar och pysslar jag en hel del, gillar att köpa vintagemöbler på loppisar och Blocket som jag sedan gör om. Sen blandar jag det med designföremål. Hemma hos mig kan du både hitta loppisfynd och lyxiga inredningsprylar.

Har du själv Sweefmöbler?

Jag har en Valen XL i 100% linne, en Flamingon-fåtölj i orange anilinskinn, sen har jag en medium-size Baggen-puff och en hel drös med kuddar. Jättemycket kuddar. Jätte-jättemycket kuddar.

Sen har jag även en linneduk och sköna lakan som också är från Sweef. Och mer ska det bli, ett sänginköp står runt hörnet och väntar. Jag måste bara bestämma tyg…

Vilken är din favorit?

Får man välja två? Fasiken då, ok det får bli Valen XL, den skönaste soffan helt enkelt.

Om du hade obegränsat med kapital, hur skulle ditt hem sett ut då?

Precis som det gör nu. Jag kan göra mitt hem precis som jag vill ha det för en väldigt liten peng, så jag hade inte ändrat på någonting.

”Man kan säga att mitt mission är att bevara den sköna charmen!”

Vad vill du uträtta på Sweef? The Nicole-Legacy?

Jag vill inte ändra på någonting utan snarare bevara. Även om vi blir ett större företag med massor av anställda så vill jag att vi ska behålla den fina Sweef-känslan precis som den är.

Så man kan säga att mitt mission är att bevara den sköna charmen!

”… jag har av någon anledning haft väldigt svårt att komma ihåg ordet ”plymå” som i sittplymå. Så jag har sagt ”deplå” istället. I ett år ungefär.”

Har du någon god Sweef-historia att dela med dig av?

Vi skojar och skämtar med varandra extremt mycket här på jobbet. Men en stående grej har varit att att jag av någon anledning haft väldigt svårt att komma ihåg ordet ”plymå” som i sittplymå. Så jag har sagt ”deplå” istället. I ett år ungefär.

Och mina kära kollegor har drivit en del med mig. De har filmat mig, skrivit lappar, chattat med mig och låtsats vara kunder…

Men det har varit väldigt roligt.

Har du någon dold talang?

Många!
Men jag skulle säga snickrandet. Jag är grym på att snickra och dona!

Produkter i bilderna: