Sweef-Maria-buffeln-gigantisk-senapsgul-sammet

Att ha stenkoll på siffror och samtidigt kunna charma kunder är en ovanlig kombination av färdigheter. En av de sällsynta individer som är begåvad med dessa talanger heter Maria och sköter om bokföringen på Sweef.

Maria drömmer om en gigantisk Buffeln chesterfieldsoffa att kurra ihop sig i, gärna i smaragdgrön sammet för att få till en lyxig slottskänsla! När hon inte trånar efter vackra mineraler eller avlägsna slott fyllda med behövande djur vill säga …

”Ok let´s do this!”

Vad pysslade du med innan du började på Sweef?

För att göra en lång historia kort: Från början är jag ingenjör med två examen från KTH i maskinteknik och är även utbildad hudterapeut. Men inget av det kändes riktigt rätt, så jag halkade in på att jobba med bokföring istället. Sedan dess har jag även hunnit blivit certifierad inredare samt certifierad homestagingstylist!

Jag hade ett eget bokföringsföretag där Sweef var en av mina kunder och för cirka två år sedan frågade de om jag ville jobba här. Men då låg showroomet i Nacka så det funkade inte tidsmässigt för mig. När de sedan flyttade till Drottninggatan fick jag frågan igen och då sa jag: Ok let´s do this!

Hur blev du intresserad av möbler och inredning? 

Det var jag intresserad av redan som liten och minns att jag var väldigt mån om vilka tapeter jag skulle ha i mitt rum.

Jag fick välja vilka jag ville, så det fick bli vinröda medaljongtapeter. Självklart visade det sig att de var de dyraste.. Pappa var väl inte helt nöjd –  men jag fick igenom det ändå!

När jag flyttade hemifrån växte intresset och jag började möblera och inreda ännu mer. Idag känns det superkul att få jobba med det.

”Jag älskar mina medarbetare”

Vad tilltalar dig med att jobba på just Sweef?

Miljön och kollegorna! Det finns en energi här som man mår bra av – och jag älskar mina medarbetare.

”Jag tror att vårt gäng säljare har en naturlig approach som sprider positiva vibbar”

Hur skulle du sälja in Sweef till en potentiell kund?

Jag skulle rekommendera ett snack med våra existerande kunder. De allra flesta går härifrån med ett leende på läpparna och känner sig inspirerade och nöjda. Jag tror att vårt gäng säljare har en naturlig approach som sprider positiva vibbar. Sen så har vi ju otroligt coola möbler också.

”Jag kommer att vara mig själv till 100%”

Jag kommer att vara mig själv till 100%. Och väldigt uppmärksam på vad kunden säger, eller omedvetet säger. Utifrån det hjälper jag till att hitta den perfekta lösningen.

Ärlighet är också något viktigt för mig, har kunden till exempel snöat in på en soffa som kommer att vara för stor för vardagsrummet så säger jag det.

”Det är roligt att slänga in det oväntade”

Hur ser din egen inredningsstil ut?

Min stora hobby går ut på att samla på stenar och mineraler, så de får ta plats i min inredning.  Jag tycker att det både är vackert och fascinerande med sådant som kommer direkt från naturen.

Jag gillar också när udda saker dyker upp lite här och var, en gammal bok, ett gammalt prydnadsföremål eller varför inte en marmorpiedestal med guldben från 50-talet? Det är roligt att slänga in det oväntade!

”Jag gillar murriga miljöer som slott och stora bibliotek”

Har du själv Sweefmöbler?

Det värsta är ju att jag inte har det än! Jag bor just nu i en liten lägenhet med min son så det är inte läge att handla nya möbler. Men vi planerar att flytta till något större och då blir det bara Sweef.

Har du någon favorit i sortimentet?

Det kan man lugnt säga, soffan Buffeln, modell gigantisk, i smaragd-tyg. Jag har älskat brittiska deckarserier sedan jag var liten och gillar murriga miljöer som slott och stora bibliotek. Buffeln ger verkligen den känslan.

”1700-talsmöbler är ju inte så bekväma så jag hade blandat med grejer från Sweef”

Om du hade haft obegränsat med kapital, hur hade ditt hem sett ut då?

Jamen varför inte ett slott? Eller flera slott i olika länder… Ok, flera slott i olika länder som samtidigt är hem för behövande djur!  Så skulle jag göra. När jag var yngre var jag väldigt engagerad i Världsnaturfonden och ville även skapa ett hem för behövande äldre djur. Det skulle jag förverkliga i så fall.

Slotten skulle jag inreda i barock stil, mycket färg och stora tavlor. Fast 1700-talsmöbler är ju inte så bekväma så jag hade blandat med grejer från Sweef.

Vad är det märkligaste inredningsföremålet som du har köpt?

Det måsta vara en Zippotändare som jag hittade i en låda med saker som skulle slängas. Det finns graveringar i den som hintar att den kommer från Vietnamkriget. Den känns i alla fall äkta och står i ett av mina stenskåp.

”Jag planerar en privat myshörna”

Vad blir ditt nästa köp i inredningsväg?  

Så fort jag flyttar till en större lägenhet planerar jag fyra köp. Soffan Buffeln, eftersom den är underbar. Sen ska jag ha en privat myshörna där jag kan kura ihop mig och pyssla för mig själv, så där blir det en Delfinen Loveseat. Soffan Elefanten får stå i ett extrarum och Zebran ska jag ha som säng. Det kommer att bli grymt bra.

”Dolda talanger är till för att upptäckas!”

Jag vill bjuda på Maria helt enkelt! Skapa en skön stämning som dröjer sig kvar.

Dold talang?

Det har väl alla. Men sådana är till för att upptäckas!

//Sweefarna