Benämningen ”Husets” förknippas ofta med viner och i regel viner som restaurangen omsorgsfullt valt ut för att passa de flesta i smaken. Vi kände att den filosofin gick hand i hand med vårt standardtyg som vi döpt om till ”Husets tyg”.

Men kan det huset erbjuder vara iögonfallande, lyxigt och hållbart på samma gång? Eller är det bara en billig blaska?

Vi reder ut begreppet tillsammans med Sweefs grundare Ludvig.

Hur skulle du beskriva Husets tyg?

Husets tyg är ett tyg vi ser till att alltid ha liggande på fabriken. Det är i regel ett tyg som ska passa många. Tyget är tåligt, prisvärt och snyggt med få men tidlösa färger. Det är också infärgat på trådnivå för att minska risk för färgskillnader. Husets tyg håller samma höga standard som resten av våra tyger och görs även det för hand i Italien.

Valen XL i Husets tyg Moon Mist.

Kan alla tyger bli Husets tyg?

Endast ett tyg kan vara Husets tyg men så klart kan färger förändras eller tyget uppdateras. Inga möbler eller tyger står säkra hos Sweef…

Det finns en myt som säger att Husets vin är gårdagens slattar. Vad tror du om det i tygväg?

Haha. Nej så är det inte. Som jag ser det när det kommer till vin så är Husets vin något som restaurangen håller extra kärt. Ett vin de köper in lite mer av och har lite bättre priser på, som även ska passa majoriteten av deras maträtter. Det är lite så vi ser på Husets tyg.

Giraffen med plymåer i Husets tyg Skymning.

Varför skulle du rekommendera Husets tyg?

Det är ett bra alternativ till våra andra tyger. Husets tyg är dessutom enklast att sköta om, minst trendkänsligt och bäst pris på. Vi letade i ett halvår efter ett tyg som skulle vara värdigt titeln Husets tyg och gjorde flera tester på riktiga möbler. Inget höll måttet och vi bestämde oss därför att ta fram ett tyg från grunden tillsammans med vår italienska tygleverantör. Blandningen av bomull och förstärkt linne gör tyget både hållbart, tåligt och tidlöst.

 

Husets tyg

Husets tyg Moon Mist.

Tillgängliga färger för Husets tyg.

 

De flesta av våra möbler går att beställa i Husets tyg. Maila oss gärna för tygprover och fler frågor om vårt tyg!

 

 

 

//Sweefarna

 

 

# # # # # # # # # # # #

10 april, 2019