Hur ser det egentligen ut hemma hos en Sweefare och hur går tankarna kring möbler och inredning i ett krypin som man bestämmer över helt själv?

Vi gläntade på dörren till kollegan Nevenas lägenhet i Gröndal och trillade in i ett märkligt samtal om hatkärleken till rosa och fascinationen för en monstruöst tung ost av marmor.

Hur ser ditt boende ut?

Det är en nyproducerad tvåa vid vattnet i Gröndal. Skulle kalla den för en liten get-away från den hektiska stan.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Jag är nog väldigt ombytlig men samtidigt väldigt bestämd och får tydliga visioner om hur jag vill ha det – och sen måste det bli så.

På så vis har jag haft flera inredningsfaser genom åren som jag idag inte ens kan tänka på utan att må dåligt. En med bara Svenskt Tenn mönster överallt, teak blandat med loppisfynd och en tusen och en natt-fas med lila gardiner och guld för att nämna några. Hjälp.

Just nu skulle jag kalla min stil för clean och ganska obrydd. Det är liksom inte så noga,  behöver inte vara perfekt eller passa ihop men det måste kännas bra. Jag är dessutom färgblind vilket kan ställa till det ibland.

Grunden är en stor Valen-soffa med typ 300 kuddar i. När jag har gäster får jag nästan OCD när någon flyttar på kuddarna och vill sitta, det är jättehemskt, för det är en fantastisk soffa.

Vad har du mer för möbler?

Hela hemmet är nästintill bara Sweef. Förutom Valen så har jag en Baggen-fotpall, en Zebran-säng med sänggavel, en polykarbonatstol, massa kuddar och en Flamingon-fåtölj i rosa skinn, fast att jag hatar rosa.

Det där får du utveckla

Nej men egentligen tycker jag verkligen inte om rosa men när jag såg Flamingon i rosa skinn i vårt showroom för första gången så kände jag att den här ska jag bara ha. Min man tyckte också att det var jättekonstigt eftersom vi inte har något rosa hemma i övrigt. Men då upptäckte jag att vi faktiskt hade en rosa kontakt i köket, så genom den kunde jag sälja in Flamingon!

Hur hittar du inspiration till inredning?

Jag blir framför allt inspirerad av att resa. Att bo på hotell är det bästa jag vet och jag tar gärna in på hotell även här i Stockholm bara för att det är så trevligt.

Innan jag bokar så måste jag kolla upp stilen och inredningen på hotellen så att jag vet att det finns inspiration att få. Sen går jag omkring och tar in designen, materialvalen och helheten. Gillar jag något extra mycket så försöker jag efterlikna det i min egen inredning.

”Min man kommer aldrig att kunna slänga marmor-osten – den är för tung”

Vilken är den märkligaste prylen i ditt hem?

En marmorstaty som ser ut som en gigantisk ost som ingen annan än jag tycker om. Jag hittade den för 200 spänn på Blocket och killen som sålde den blev jätteglad att någon kunde tänka sig att komma och hämta den. Personligen tycker jag att den är fantastisk och det bästa är att min man aldrig kommer att kunna slänga den – för den väger ton.

Hur skulle ditt hem se ut om du fick drömma helt fritt?

Då skulle jag antingen ha en våning eller ett stort hus vid vattnet, gärna mitt ute i skogen. En märklig, superclean oas i vitt och betong. Drömmen hade också varit att ha en gigantisk Mammuten-soffa i olika konstellationer. The bigger the better.

Är det nåt spännande på gång med din inredning just nu?

Just nu får det inte plats något mer i lägenheten. Jag har försökt att vända och vrida på varje hörn men har blivit tvungen att inse att nu är det stopp. Möjligen kommer jag att byta klädsel på Valen-soffan till ett grövre material eller få en flipp och göra om precis allt.

”Gå ut i världen och se saker som gör dig glad och inspirerad”

Vilket är ditt bästa inredningstips?

Lägg mobilen åt sidan, gå ut, se saker som gör dig glad och inspirerad. Tänk inte på vad grannen har eller vad som står i senaste inredningsmagasinet – det som är inne nu är ändå ute nästa år.

 

 

 

 

 

//Sweefarna

# # # # # # # # # # # # # # #

27 februari, 2019