Sweef är en särskild sorts familj av intressanta och inte sällan besynnerliga individer. Den nya medlemmen Anja hör inte till undantagen.

I en alternativ verklighet hade hon kunnat arrangera globala sportevent, men en handlös soff-förälskelse kastade istället in henne i möbel- och inredningsbranschen.

Idag jobbar hon på Sweef som sylvass projektkoordinator- när hon inte småpratar med sin samling av djurformade ljusstakar förstås…

”Redan som liten älskade jag att organisera och projektleda, det började med kaféverksamhet vid brevlådorna.”

Vad pysslade du med innan du började på Sweef?

Jag har en bakgrund inom idrott där jag pluggade Sports Management i tre år. Det är en relativt ny utbildning i Sverige med fokus på projektledning och ekonomiskt ansvar. Men redan som liten älskade jag att organisera och projektleda, det började med kaféverksamhet vid brevlådorna på landet som tioåring. Oklart om det gick med vinst dock.

Hur kommer det sig att du hamnade på Sweef?

Det var så att jag var på jakt efter en ny soffa, men hittade ingenting jag gillade. Jag visste precis vad jag ville ha men kunde inte hitta produkter i just den stilen. Sen skickade min mamma en bild på Valen XL som hon hittat och det blev kärlek vid första ögonkastet – både för soffan och företaget. När Sweef väl annonserade om att de behövde personal så tog jag en chansning och sökte!

Hur är det att jobba på Sweef?

Det är ett superhärligt företag som är färgglatt och peppigt istället för sterilt och grått. Sen älskar jag den personliga aspekten, kolla bara på vår Instagram, den liknar ingen av konkurrenternas.  Det finns verkligen nåt för alla på Sweef eftersom vi tillverkar möbler efter kundernas önskemål.

Vilken är din favoritmöbel från Sweef?

Det är svårt att välja men det får ändå bli Valen XL i lyxsammet. Min första kärlek!

”Går jag hemma och har tråkigt så möblerar jag om. ”

Hur blev du intresserad av möbler och inredning?   

Jag har alltid gillat att möblera om och komma på nya lösningar. När jag var liten så bytte jag ofta rum med mina systrar och möblerade rummen på alla sätt var möjliga. Så är det än idag, går jag hemma och har tråkigt så möblerar jag om. 

Hur är din stil som möbelförsäljare? Vad kan kunder förvänta sig när de träffar dig?  

Troligtvis kommer jag att visa bilder från mitt eget hem och snacka mycket om helhet. Jag vill hjälpa kunderna att hitta den röda tråden i sin inredning. De kan räkna med mycket personlig service!

”Det kan vara så att min sambo tycker att det räcker med djurljusstakar – men det gör det inte.”

Hur ser din inredningsstil ut?

Jag skulle kalla den för avskalad men knäpp. På ett sätt gillar jag det enkla och stilrena men måste också spexa till det. Antingen genom olika färgkombinationer, att blanda gammalt och nytt eller med roliga föremål. Just nu håller jag på att jobba ihop en hel djungel med djur-ljusstakar.  Jag har en påfågel, ett lejon, en noshörning, en kanin… Det kan vara så att min sambo tycker att det räcker – men det gör det inte.

Vad är ditt knäppaste inredningsföremål?

Min ap-lampa! En liten apa som håller i en glödlampa. Skitsöt.

”Jag vill berätta för alla att Sweef is the shit.”

Om du hade haft obegränsat med kapital, hur hade ditt hem sett ut då?

Ungefär som det gör nu men mycket större. En fet etagevåning på Östermalm vore inte helt fel. Fylld med Sweef-möbler!  Det hade definitivt även dykt upp stora porslinsdjur, typ sådana man kunde hitta hemma hos mormor och morfar. Och helt klart fler djur-ljusstakar…

Vad vill du uträtta på Sweef? Vad blir The Anja-Legacy?  

Att sprida ordet helt enkelt. Jag vill berätta för alla att Sweef is the shit. När folk tänker på möbler så är är Sweef det första de ska tänka på. 

Vad planerar du att införskaffa härnäst i inredningsväg?

Ett nytt matbord. Egentligen vill jag ha ett Rådjuret-bord i valnöt men det får inte plats. Men ett runt bord i trä får det bli.

Har du någon god Sweef-historia redan?

När vi flyttade till vårt nya showroom på Drottninggatan så fastnade jag och min kollega Elin i en läskig hiss. Som om inte det räckte hade vi ett enormt möbelpaket över oss. Det kändes ovärdigt. Men vi överlevde.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

7 februari, 2019