Lite mer än två veckor har gått sedan en av årets stora inredningsmässor gick av stapeln i Köln. Mässan är allt annat än blygsam med dess svulstiga och påkostade montrar och kilometerlånga korridorer där bekväma gympaskor är ett måste. Likt varje år inspirerar den och vägleder inför kommande säsongs trender!

Detta har vi att se fram emot:

Marmor och nykomlingen Terrazzo

IMG_0243

Överallt skymtade stora som små marmorbord i olika höjder och storlekar. Att färgen brun är en av årets stora färgtrender sågs även på marmorskivorna som till största del var bruna.

Se gärna våra marmorbord här.

IMG_0247

Utöver marmorn som dominerat länge fanns i år också ett relativt nytt material i marmordjungeln. Terrazzo som är en blandning av marmor, cement och betong syntes på såväl bord som hyllor.

IMG_0257

Bortsett från bord och hyllor i dessa material fanns också annat utöver det vanliga som fångade vårt öga lite extra. Kolla bara på denna fantastiska loungemöbel i solid marmor, vilken skapelse!

Valnötsbonanza och flera nyanser av brunt

IMG_0250

Det exklusiva materialet valnöt såg vi smått på förra årets mässor i både Milano och Köln. I år fanns inte en monter som saknade valnöt.

Se gärna våra möbler i valnöt här.

IMG_0253

Populärast var stora och massiva matbord som kombinerats med stolar i samma material.

IMG_0246

Färgen brun matchades gärna i samma färgskala med olika material. Den varma färgen sågs på allt ifrån inredningsdetaljer till maffiga Chesterfieldsoffor.

Se gärna vår Chesterfield här.

Djupa soffor i sammet och byggbara låga moduler

IMG_0268

Sammetstrenden är inget nytt och har hängt med säsong efter säsong. I år kunde vi som vanligt se materialet pryda majoriteten av alla soffor.

Se gärna våra soffor i sammet här.

IMG_0263

Sofforna skulle till stor del i år vara djupa, stora och även byggbara. Modulsoffan är verkligen här för att stanna!

Se gärna våra modulsoffor här.

IMG_0232

Vi kunde även se en glimt av årets stora Art Deco våg i flera av montrarna. Verkligen inspirerande!

Mjuka heltäckande mattor i krämiga kulörer

IMG_0224

Nästan varje monter pryddes av en enda stor och mjuka matta i ljusa färger. Vi förälskade oss verkligen i att varje rum fick en lyxig hotellkänsla!

Se gärna våra mattor i återvunnet silke här.

IMG_0225

Hur snygga är inte dessa krämiga och metalliska mattor?!

Satsbord och puffar

IMG_0256

Mindre bord i olika höjder och material är också något som gärna kombinerades till de svulstiga sofforna. Helst mixades diverse material och färger med varandra.

IMG_0233

Puffen som en allt-i- ett- lösning syntes också i flera utföranden och fungerade även som ett alternativ till det traditionella soffbordet.

Se gärna våra puffar här.

IMG_0251

Vårt hjärta klappade också lite extra för dessa nättare puffar i sammet. Hade varit så snyggt att ha till flera av våra soffor men också som sängbord!

Missa inte

IMG_0507

En drink i baren på boutiquehotellet The Qvest. Hotellet är en Neo-Gotisk Basilika från 1897 som idag pryds av flera designklassiker.

IMG_0325

Middag på restaurang Bayleaf där varje rätt kombineras med en drink.

IMG_0209

Avsluta med en promenad till Kölnerdomen. Den är som allra vackrast på kvällen!

// Sweefarna

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

31 januari, 2018