Nytt år och nya spännande färger, material och trender att se fram emot. Med den årliga Kölnmässan runt hörnet kan vi inte bärga oss ifrån att delge några guldkorn att se fram emot 2018.

1. Art deco

En av årets allra mest spännande trender där ”more is more” är helt klart Art Deco influenserna som är på ingång. Vi ser trenden i allt ifrån former på möbler, tapeter till materialval och färger. Art Deco vågen har både en klassisk och en mer färgstark ådra.

klassisk_artdeco

klassisk_deco

Den klassiska ådran leker med strama former, mönstrade dova tapeter och detaljer i mässing. Möblerna får gärna vara i både sammet och olika linneblandningar. De smyckas också gärna med nitar och böjda ben. Fixa stilen med vår eleganta soffa Delfinen och vårt matbord Valrossen med mässingsben.

 

modern_artdeco

modern_decoTill den färgstarka ådran är alla regler tillåtna. Här blandas gärna olika färger och materialval med varandra. Material som mässing, metall, keramik, sammet och marmor är ofta en stor del av helheten. Möbler med spännande former och utsmyckningar blandas också gärna med mer klassiska pjäser. Fixa stilen med vår bäddsoffa Grizzlyn i sammet och vår klassiska Chesterfieldfåtölj i sammet med nitar.

 

2. The blues

Varje år kommer nya färger för att ersätta gamla. Grön var en av 2017 trendigaste färger och året innan dominerade blå. I år ser vi mycket röda brända toner tillsammans med lila, bruna och svarta. De blå nyanserna är dock än starka och kombineras i år gärna ihop med varandra.

blue

blues

Fixa stilen med vår djupa soffa Valen XL i bomullsammet med nitar, Mammuten 1,5 sits i marinblå sammet och Baggen fotpall i blått anilinskinn.

 

3. Materials

Robusta material som skinn, sten och trä kommer vi att se mycket av under det nya året. Dessa kombineras gärna ihop med sammet i djupa kungliga kulörer. I år är vi också lite trötta på att mässing dominerar våra hem och vi satsar därför allt mer på att mixa olika metaller med varandra. Nytt för i år är svarta metaller som kommer synas allt mer i våra hem.

materials

I kommande blogginlägg besöker vi Kölnmässan och uppdaterar om de senaste must-haves inför 2018!

//Sweefarna