Glimmande kristallkronor förknippas ofta förr med vackra slottssalar, rikedom och flärd. Den är fortfarande en lyxig detalj men har nu lämnat sitt pampiga slott och flyttat in i våra hem där toppmodernt mixas med klassiskt. Eftersom vi älskar unika detaljer och gedigna hantverk har vi nu ingått i ett samarbete med Lyster Chandeliers!

elin_2

Ronnie Svanström är VD för Lyster Chandeliers och har en lång erfarenhet av kristallkronor. Han är också den som designar alla kronor. Inspirationen hämtas förutom moderna och nytänkande kronor också från klassiska stilperioder som barock, empire och gustaviansk.

stor

Kristallerna som används är av hög kvalitet och kan jämföras med välkända märken som Swarovski och Asfour.

26784130986_69d3f8afda_o

”Alla borde ha en vacker kristallkrona hängandes i sitt hem särskilt de med högt i tak. Lågt i tak är ingen ursäkt, jag har en krona i varje rum.”

klar

Hantverket är både tidskrävande och tålmodigt och kräver ett erfaret handlag. Varje prisma binds för hand med tång och tunn mässingstråd för att sedan fästas i små kedjor eller girlanger.

26819114312_cc1f035338_o

Kronan som vi valt att kalla “modern” har över 3200 prismor. Den tar en dryg vecka att binda och  görs i Lysters showroom i Hökarängen Stockholm. Kristallkronorna kommer i flera olika utföranden och storlekar vilket gör att det finns något för alla smaker.

j

Kronorna pryder vårt showroom och finns även att beställa på vår hemsida. En kristallkrona är en tidlös och vacker detalj som kan gå i arv i flera generationer. Vilken krona passar ditt hem?

Läs mer och beställ våra kristallkronor här.

//Sweefarna

# # # # # # # # # # #

26 maj, 2016