Lejonet i sammet var från början tänkt att pryda ett event. Tyget skulle vara lite galet och soffan skulle verkligen sticka ut men till slut blev vi så kära i den att vi bestämde oss för att den fick bli en del av vår lilla möbelfamilj.

sweef_showroom_anna_blogg7

Vi trodde på tyget mer än vår tillverkare,  som menade att det var en aning porrigt. Intresset bland kunderna blev dock stort och nu har den sin givna plats i vårt sortiment.

sweef_showroom_anna_blogg9

sweef_showroom_anna_blogg8

Det som är så roligt med Lejonet i sammet är dess förmåga att anpassa sig och se olika ut i olika rum, miljöer men även inredningsstilar. Allt ifrån klassikt till lite galet och vågat!

sweef_showroom_anna_blogg5

Vårt sammetslejon verkar tycka mycket om uppmärksamhet då den varit med i både tv serien Welcome to Sweden, fotoevent på Operan och runt i landet på olika platser. Men fortfarande ser den helt fantastisk ut. Det är inte så konstigt då sammet i sig är ett väldigt tåligt tyg och användes som möbeltyg redan på 1200-talet.

sweef lejonet i sammet

”Den har levt ett hårt liv men tyget är fortfarande som nytt”

Den har stått utomhus, folk har hoppat i den, spillt sprit på den och kört den fram och tillbaka över hela stan. Den har levt ett hårt liv, men tyget är fortfarande som nytt.

lejonet i sammet


Snabbfakta om Lejonet

Lejonet är en härligt kurvig Howardsoffa, klädd med ett skimrande sammetstyg av slitstark kvalitet.

Soffan är aningen svängd för att vara lättmöblerad oavsett om den placeras fristående eller mot en rak vägg.

sweef_showroom_anna_blogg3Två sittkuddar istället för tre ger en stabilare sits, och bidrar till känslan av att hela soffan är svängd snarare än att vara indelad i sektioner.

En sits av kallskum omgiven av dunstoppning ger hög komfort och ser även till att formen håller sig.

sweef_showroom_anna_blogg2Ben av valnöt på mässingshjul ger den klassiska, exklusiva Howardkänslan.

Lejonet finns i 5 färger: blå, lila, orange, ljusbrun och mörkbrun

Pris: 14 000:-