I höst lanserar vi vårt första designsamarbete tillsammans med Livstycket Kunskaps- och designcenter. Det är vår howardssoffa Lejonet som får ny skrud vars klassiska utseende och mjuka former ges nytt liv i det lekfulla mönstret.

Vi har inte kommit fram till något pris för soffan ännu. Det kommer under hösten!

Livstycket är ett kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor som invandrat till Sverige får chans att lära känna svenska språket och kulturen. Livstycket kombinerar konstnärlig verksamhet som att sy, brodera och tycka på textilier med teoretisk undervisning i svenska, samhällskunskap och data. Livstyckets deltagare tecknar vad de ser, känner och upplever, sedan förvandlar Livstyckets professionella formgivare teckningarna till ett mönster.

Mönstret ”Hallwylska” som fått pryda Sweefs soffa togs fram under ett samarbete mellan Livstycket och Hallwylska museet. Livstyckets deltagare studerade Wilhelmina von Hallwyl och hennes samlingar, samtidigt som de fördjupade sig i kvinnohistoria och de villkor som är gemensamma för kvinnor världen över. Studien resulterade i ett vackert mönster med Hallwylska Palatset som motiv.

Soffan, som inom kort kommer att finnas tillgänglig i vår webbshop, är enbart en av flera möbler i sortimentet som under hösten kommer att kläs om i Livstyckets olika mönster.

Stay tuned!

livstycket-5585 livstycket-5595 livstycket-5616 livstycket-5633 livstycket-5640 livstycket-5649 livstycket-5694 livstycket-5768 livstycket-5831 livstycket-5847 livstycket-5864 livstycket-5869 livstycket-5871Fler högupplösta bilder finns att se här.