Djupa linnesoffan Valen med bekväma sittkuddar i dun blev vinterns hetaste Sweef-soffa. Nu kan vi avslöja att vi tagit in en ny variant av Valen som test i sortimentet. Låt oss presentera Valen XL!

Den här soffan är en riktigt stor bjässe med sina 285 cm i bredd. På bild ser den kanske inte så stor ut, men när man ser den i verkligheten och sätter sig ner i den, så inser man hur STOR den verkligen är! Nästan skrattretande stor, men samtidigt riktigt häftig. Den liknar ingen annan soffa på marknaden. Valen XL finns att provsitta i vårt showroom på Elektravägen 22 i Västberga.

Soffan är uppbyggd av en trästomme med fjädrar i botten. Valen har tjocka kuddar och ett generöst sittdjup vilket för att man sitter väldigt bekvämt.  Stoppningen består av bollfiber blandad med dun och strimlat kallskum – en kombination som gör att dynornas form återhämtar sig fort. Fem små dekorationskuddar ingår. Linnetyget är avtagbart, slitstarkt och av mycket hög kvalité.

valenxl-5853I jämförelse med divansoffan Geten (syns lite till vänster i bild) är Valen XL gigantisk!

valenxl-5859Valen XL är både bredare och djupare än den tidigare Valen-soffan.

valenxl-5860Valen har smala trendiga armstöd.

valenxl-5863Riktigt tjocka sittkuddar som är stoppade med dun, bollfiber och strimlad kallskum – otroligt skönt att sjunka ner i!

valenxl-5866Det ingår fem små dekorationskuddar.

valenxl-5869Valen XL har ett sittdjup på hela 100 cm (ca 80 cm med kuddarna). Riktigt skön och mysig att krypa upp i. Soffan passar perfekt till dem som vill ha en riktigt snygg soffa men samtidigt älskar myskvällar.

För bara någon veckor sedan lanserades en lyxigare variant av Valen, nämligen Valen i anilinskinn av högsta kvalitet.  Läs mer om den i det här blogginlägget.

Kommentera gärna vad du tycker om nya Valen XL!

# # #

17 juni, 2014