Alldeles i början av den här bloggen skrev jag ett inlägg om våra howardmöbler där jag konstaterade att vi förmodligen har Sveriges skönaste Howard. Blogginlägget är ett av våra mest lästa, men kanske finns det några som ändå tvivlar? Därför tänkte jag dyka ner lite djupare i Howard-djungeln och berätta mer om den howardsoffa i sortimentet som vi är absolut nöjdast med – Lejonet!

lejonet howard soffalejonet howard soffa grå

 

Här är tre anledningar till varför Lejonet är det perfekta valet av howardsoffa:

Oslagbar stoppning
Det har kostat oss blod, svett och tårar att leta fram just Lejonet. Många av de howardsoffor vi provsuttit har inte alls lika hög sittkomfort. Det är ganska lätt att hitta howardsoffor i samma prisklass som Lejonet på t.ex. Mio  men skillnaden är att då är dynorna oftast inte alls lika tjocka och sköna att sitta på. Lejonets sittdynor är stoppade med dun och har en kärna av kallskum. Det är den bästa kombinationen – otroligt sköna samtidigt som formen bevaras. Dynor som enbart innehåller dun sjunker lätt ihop om man inte puffar till dem ofta.

lejonet7

Hög kvalité på tyg och stomme
Tygerna på Lejonet har ett högt martindale-värde vilket innebär att de är  väldigt slitstarka, tåliga och noppar inte. Det finns två olika typer av tyger att välja bland. Det vita och gråa tyget består av 52% polyester och 48% acryl. Det blåa och beiga tyget liknar jeanstyg och består av 75% bomull och 25% polyester. Samtliga tyger är avtagbara och går att tvätta. Det går också att köpa till extra armskydd till sofforna och fåtöljerna, som kan vara en bra idé eftersom det oftast är där som det blir smutsigt snabbt. Lejonet har en stomme  i plywood för bästa stabilitet.

lejonet12

Prisvärd
Hur kan Lejonet 2-sits kosta 6750 kr när liknande soffor ofta kostar dubbelt så mycket? Vi ogillar att prata priser eftersom ”billigt” ofta är så starkt  förknippat med sämre kvalité. Många undrar hur vår ekvation går ihop när vi påstår att vi har så bra kvalité och samtidigt så låga priser. Svaret är att vi åker runt på mässor i Europa och Asien för att leta reda på de bästa möblerna som vi sedan sätter en egen Sweef-touch på. Vi säljer möblerna direkt från fabrik, utan mellanhänder och med låga marginaler. Ännu en anledning till varför vi kan hålla våra låga priser är för att vi inte har några butiker. Istället har vi hyrt in oss hos Megakakel där vi har ett showroom med alla möbler. All vår försäljning sker alltså online, via hemsidan.

lejonet2


lejonet3

 

Sammanfattningsvis kan vi väl konstatera att Lejonet är bäst deal inom kategorin howardsoffa? Den finns både som 2-sits och 3-sits och det finns även fåtölj och fotpall i samma serie.

# # # # #

3 april, 2014

Kommentarer

[…] Det började sommaren 2013. Efter att länge ha letat efter de absolut bästa och skönaste howardsofforna vi någonsin provat hittade vi den äntligen. Resultatet blev Lejonet Svängd 3-sits. Det är en fantastisk soffa som direkt hyllades av våra kunder. Det går knappast att hitta en bättre howardsoffa i samma prisklass. Mer om den fantastiska stoppningen och andra detaljer går att läsa i det här blogginlägget. […]