”Det kommer bli rock ‘n roll! Det här är fan livet!” är bara ett axplock av den eufori som strömmar ur Jacob Notlövs mun när han får frågan hur han skulle beskriva morgondagens event. Tidigare fotosessioner har hållits utomhus i Stockholm och på Gotland med vackra miljöer som bakgrund, men den här gången sker fotograferingen under en dansshow. Och inte vilken dansshow som helst.

”Först var tanken att det var gymnaster som skulle uppträda i en gymnastikhall, men sedan kom Mini (fotografen) på att vi skulle kunna ha dansare istället. Både han och jag känner Tobias Wallin som är känd från Let’s Dance, så nu har hans danselever från DansCenter Stockholm fått i uppgift att tolka våra möbler. Det blir alltså en del av deras dansutbildning. Vi har dessutom fått möjlighet att hålla eventet i Sturecompagniets vackra lokaler.”

”Vi tror att dansare kan skapa den rätta känslan kring möbeln. Dans är en uttrycksform precis som poesi. Vår tanke är att låta dansen förstärka känslan som våra olika möbler ger.”

”Jag har varit på Wallmans Salonger i Stockholm och tyckte att det varit häftigt, men gästerna är ändå separerade från de som uppträder. När jag var på restaurang Lavo i New York var det helt annorlunda. Pepparkaksgubbar steppade på borden, det var balettdansöser mitt i efterrättsätandet och en kille i nötknäppar-klädsel som jonglerade bland gästerna. Det fanns ingen scen, inget rep mellan publiken och showen, och det var en fullkomligt magisk känsla.”

”Eventet imorgon kommer bli rock n’ roll! Teamet bakom är helt fantastiskt och alla är väldigt trygga med vad de håller på med. Här är allting på riktigt och tillsammans skapar vi konst, någonting som kommer bli vackert för folk som kommer dit.”

NÄR: Tors 30/1 – kl 18.00
VAR: StureCompagniet
VAD: Dansshow. Sweef bjuder de 100 första gästerna på skumpa.

Dansshowen kommer att fotograferas och filmas av den välrenommerade fotografen Mini Gemoll som tidigare fotograferat artister som Bo Caspers Orkester och Petter. Tobias ”Let’s dance” Wallin grundare av DansCenter-Stockholm sköter spakarna i DJ-båset och ser till att taket lyfter.

De som kommer på eventet får dessutom ta del av en fantastisk deal – köp en soffa och få en stol på köpet.

Läs mer och OSA till eventet genom att klicka här.

29 januari, 2014