Min kollega Jacob (längre presentation kommer senare!) har skrivit ett par personporträtt från fotosessionerna på Gotland i somras, som jag tänkte publicera här på bloggen. Det första handlar om produktionskoordinatorn Fredrik Röjås.

– – –

Gotlands mest jetlaggade produktionskoordinator Fredrik Röjås AKA Röjsågen, Röyksopp och Love (av hans amerikanska fästmö Emma) fick bara stå och hålla reflektor den första produktionsdagen för att inte riskera sin egen eller andras hälsa. 

Fredrik är en lagspelare som trivs i ett kärleksfullt och gärna kreativt sammanhang. Under Sweefs film och fototurné på Gotland kom han bland annat på att vi skulle fota kockarna på Visby golfklubb i motljus vid övningsgreenen. Det blev en av de ballaste och vackraste bilderna från veckan.

På frågan om det starkaste minnet från Gotland svarar Fredrik:

– Det måste nog vara fotograferingen vid Blå Lagunen med massor av soffor och människor i en så vacker badmiljö. Det gav verkligen en känsla av ”think outside the box”, att man ska våga tänka annorlunda.

– Den person som gjorde starkast intryck på mig var absolut Byron som var med både på Tofta Beach och vid Blå Lagunen. Han hade en stark karisma och närvaro. Jag gillar nog bilden från stranden bäst när han sitter i howardfåtöljen med bergsprängare bredvid sig och fullständigt äger.

– Jag gillar Sweefs soffa Tigern för att den har ett lite gammalt stuk men ändå känns modern och så är den ju ruskigt skön att sitta i.

– Nästa gång Sweef åker på fototurné hoppas jag att vi åker till San Francisco, i brist på den typen av budget hoppas jag på Venedig och allra minst måste vi bara kunna ta oss till Preikestolen i Haugesund/ Norge (skratt)

Med risk för att detta låter som en kontaktannons för Fredrik påminner vi från Sweef återigen om hans underbara fästmö Emma.

IMG_4786IMG_6617IMG_5534

/ Jacob

# #

25 november, 2013

Kommentarer