Den här veckan har vi tema Bäddsoffor på Sweef och jag tänkte ta tillfället i akt att ta reda på lite mer om våra egna produkter. Hur bra är våra bäddsoffor egentligen? Jag började med att ringa upp den pratglade göteborgaren Jakob som äger dubbla uppsättningar av Björnen Rak.

”Jag visste inte ens att det var en bäddsoffa när jag köpte den, så det vara bara ett extra plus. Nu i efterhand tycker jag det är helt fantastiskt! Den används väldigt flitigt, jag har ofta vänner hemma hos mig. Tidigare hade jag två stycken uppblåsbara sängar men efter att jag skaffade sofforna så har de aldrig använts igen.”

Jakob beskriver soffan som gedigen. Han förknippar äldre varianter av bäddsoffor med att stommen inte är så stabil och att de är obekväma att sitta i. Björnen, däremot, är hopsatt av rejäla delar och kan vara en av de skönaste sofforna som finns.

”Det är ingen som helst kompromiss med kvalitén! Jag har själv sovit i den flera gånger. Ibland så bär jag bort bordet, bäddar ut båda sofforna och gör ett stort kuddhav med massor av mysiga täcken och kuddar. Det blir en jävla go’ stämning!”

Enligt min chef Ludvig är den spontana reaktionen från många av våra kunder: Nähä! Inte kan väl det där vara en bäddsoffa?!

”Jag skulle inte vilja påstå att våra bäddsoffor är fantastiska som sängar – men som gästsäng funkar det alldeles perfekt! Det bästa med våra bäddsoffor är att det inte går att se på dem att de är just bäddsoffor. De är så otroligt sköna och mysiga, inte alls som de där äldre varianterna. Och så är de superenkla att fälla ner till säng – det är i princip bara att fälla ner ryggstödet och så är det klart. Det finns även ordentligt med förvaringsutrymme under soffan där till exempel en bäddmadrass får plats. Hur smidigt som helst.

Jag frågade Jakob vad han fått för reaktioner och han svarar med en stolt självsäkerhet genomsyrad av en gnutta ironi.

”Alla som har varit hemma hos mig säger att Björnen-sofforna gjort ett jättelyft i vardagsrummet. Jag blir själv jättelycklig varje gång jag ser dem! Det är så bra att jag nästan funderar om man ska börja bjuda in folk som hänger på Way out west? Hyra ut sovplatser till folk som inte hittar någonstans att sova”, säger han och skrattar.

IMG_5958 IMG_6397 IMG_6555 IMG_7543

 

/ Jossan

# # # #

22 oktober, 2013

Kommentarer