För att ta reda på om vi har Sveriges skönaste Howardsoffor så har jag snackat lite med min chef Ludvig. Jag ringde även upp nyblivna singeln Magnus som själv äger en Tiger Howardsoffa, för att höra vad han tycker om den. Han jämförde sitt köp med något helt annat.

– Inte som att köpa en MC direkt, men kanske en sportbil? En Maserati!

Magnus berättade för mig att det är hans första singelsoffa på nio år och att den har blivit som en mittpunkt i hemmet, nästan som en symbol. Tanken att trycka ner fyra vuxna playstation-spelare i den under en grabbkväll gör honom inte ett dugg orolig.

– Howardsoffan känns väldigt stabil och fast i kroppen, så att säga. Det finns ju en risk för träsmak när det gäller andra soffor, men här har man ju tänkt till.

På frågan om varför Magnus köpte just Tigern var svaret glasklart.

– Jag är så vansinnigt trött på de vanliga modulsofforna som kryllar överallt på Blocket och IKEA. Jag ville ha något mer designat, en soffa med känsla. Jag letade runt länge på Mio, EM Möbler, Room… Självklart blev priset avgörande när jag hittade Tigern. Känslan fanns ju hos många andra också, men där hamnade priset på runt 15 000–20 0000 kr.

Jag frågade Ludvig hur Howardsofforna mottagits av kunderna, och det visade sig att responsen varit fantastiskt.

– De här sofforna är verkligen grymma! Det visste vi i och för sig redan innan eftersom det kostat oss blod, svett och tårar att ha letat fram just dessa soffor.

Det var i augusti som vi utökade sortimentet med de klassiska Howardmöblerna. Lejonet och Tigern kan beskrivas som syskon och är fantastiska på olika sätt. Lejonet är en svängd Howardsoffa med ett mjukt tyg och sittkuddar stoppade med hälften dun och hälften kallskum. Tigern är rak och lite mindre i storlek till ett billigare pris, men som trots det har samma höga tillverkningskvalité. För Magnus var det storleken som gjorde att Tigern passade honom bäst, men också för att han kände att den matchade hans personlighet.

– Det är självklart inget fel med att köpa en IKEA-soffa, men jag kände att det skulle vara kul med något annorlunda. Jag känner att jag ÄR annorlunda och ville helt enkelt hitta något som kändes passande för mig. Från början var tanken att köpa en bäddsoffa eftersom jag bor litet, men jag övergav den tanken och gick all in på designen istället. Jag kunde inte låta bli!

Så okej, sammanfattningsvis: På frågan om vi har Sveriges skönaste Howardsoffor måste jag nog svara ett blygsamt ja. För det har vi faktiskt.

13

/ Josefine