Leva i linne

Sugen på linnesoffa? Get in line! Har du också fastnat för den avslappnade looken på en djup, inbjudande linnesoffa eller linnefåtölj? Vi hör dig. Vi har ett brett utbud av linnemöbler i 100% linne, eller vacker linneblandning i flera färger. Vissa av våra linnesoffor och linnefåtöljer har helt avtagbar klädsel för att kunna tvätta och byta klädsel på stommen efter feeling. Att få ihop vardagen kan va svårt. Att leva i en linnesoffa är lättare.

Vilka är fördelarna med linne?

Det allra bästa med våra linnesoffor är möjligheten till att på vissa modeller välja en helt avtagbar klädsel. En avtagbar klädsel innebär att stommen kläs i en lös kappa som går att trä av för att tvätta eller byta ut efter tid. Det här gör möbeln otroligt lättskött och lekfull - då du kan byta eller variera klädsel efter säsong, feeling eller trender.

Utöver detta är linne ett vackert naturmaterial som gör sig väldigt bra som möbeltyg. Det är lättskött, mjukt mot huden och kommer i en uppsjö av nyanser. En stor divansoffa eller djup modulsoffa i linne har en omfamnande utstrålning som välkomnar långvarigt och spontant soffhäng. 

Purolino-linne VS. Floriante-linne

Purolino linne är ett naturmaterial i 100% linne med en matt, nästan blekt finish. Tyget är tunnare, följsamt, mjukt och något rynkigt. Fördelen med 100% linne är att tyget går att maskintvätta.


Floriante linne
 är ett uppblandat linnetyg med bomull och viskos. Sammansättningen ger tyget mer struktur än ett rent linnetyg, likväl som att väven får en vacker sammetsliknande lyster. Floriante kemtvättas.