Lyxiga varianter av våra soffor

Välkommen till Sweefs lyxkollektion! Här finns sortimentets populära produkter i sammetstyger samt i högkvalitativt anilinskinn. Scrolla neråt för att läsa mer.

Sweef Lyx

Den här exklusiva kategorin innehåller några av Sweefs snyggaste och mest populära soffor i en lyxigare klädsel, bland annat det bästa och lyxigaste skinnet som finns på marknaden.

Soffor i tålig polyestersammet

Soffserierna Lejonet, Mammuten, Buffeln och Valen har utöver anilinskinn även stylats om till lyxiga soffor i sammet. Tekniken att väva sammet är över 800 år gammal och tyget har sedan dess varit en återkommande trend inom heminredning. Under 1800-talets industrialism användes ofta sammetstyget i dova färger inom heminredningen för att skapa en trygg kokong mot den föränderliga omvärlden, idag är en mjuk sammetssoffa perfekt att sjunka ner i efter en lång och stressig arbetsdag. Det lena och varma sammetstyget ger en ombonad känsla till ett rum.

Soffor i lyxig bomullssammet

Sofforna finns även i lyxig skrud i finaste bomullssammet. Det lena och varma sammetstyget ger en ombonad känsla till ett rum. Under 1800-talets industrialism användes ofta materialet i dova färger inom heminredningen för att skapa en trygg kokong mot den föränderliga omvärlden.

Valen i loose linne, med avtagbar klädsel

Omtyckta Valen kännetecknas av det generösa sittdjupet och de tjocka dynorna. Den här varianten är klädd i ett oerhört mjukt linnetyg och klädseln är helt avtagbar. Soffmodellen Valen har klätts i ett oerhört mjukt linnetyg med helt avtagbar klädsel. Den avtagbara klädseln ger Valen ett mer ledigt och avslappnat utseende och soffan andas, om möjligt, ännu mer mys. Det är även väldigt praktiskt att det går att ta av hela klädseln och tvätta om olyckan har varit framme.

Soffor i exklusivt anilinskinn

Soff-serierna Valen, Mammuten och Buffeln har nu fått en lyxigare klädsel i högkvalitativt anilinskinn. Anilinskinnet är det dyraste och mest bekväma skinnet man kan ha på sin skinnmöbel. Endast 5% av allt skinn på marknaden duger till anilinskinn, lyxigare än såhär kan det knappast bli! Skinnet är genomfärgat med obehandlad yta. Resultatet ger det en fin yta med mycket djup och naturliga färgskiftningar. Varje soffa blir således unik och får en egen naturlig prägel. Skinnet är otroligt mjukt och har en fantastisk andningsförmåga. För att behålla sina härliga egenskaper bör skinnet behandlas 3-4 ggr per år. Även Sweefs howardserie Lejonet har fått en ny lyxig klädsel i anilinskinn. Skinnet kombinerat med Lejonets mässingtassar ger ett klassiskt och tidlöst intryck.

Baggen pall i skinn, 100% linne, sammet och Livstycket-tyg

Våra pallar är det perfekta inslaget i ditt hem. Använd dem som fotpall, extra sittplats eller smycka pallen med en vacker rund bricka för att använda den som avlastningsyta/bord. Fotpallarna är dessutom prydda med en lyxig läderrem i finaste anilinskinn som både utgör en fin detalj och gör att de enkelt kan flyttas omkring. Matcha gärna fotpallarna med någon av våra soffor för att skapa ett lekfullt inslag i ditt hem. 

Livstycket

Möbelserien Lejonet går även att beställa i våra vackra Livstycket-tyger. Vi är stolta över att samarbeta med Livstycket som är en organisation som arbetar för att integrera invandrarkvinnor i svenska samhället. Mönstren är framtagna från målningar gjorda av kvinnorna som inspirerats av olika miljöer. Varje mönster har således en egen historia att berätta. Mönstren trycks med vattentryck på möbel-linnetyg.

Prisvärd Kvalitet

Prisvärd Kvalitet

  • Noga utvalda möbler
  • 2 års Produktgaranti
  • Bäst deal inom möbler
Läs mer
Tryggt & Säkert

Tryggt & Säkert

  • Nöjda kunder
  • Trygg E-Handels Certifierad
  • Betala efter leverans
Läs mer
Snabb leverans

Snabb leverans

  • Hem från en dag
  • Hämta själv på lagret
  • Tidbestämd leverans i Sthlm
Läs mer