Patchwork- och vintagemattor

Här ser du några av våra fantastiska mattor. Alla våra mattor är unika och handgjorda. Det finns en filtreringsfunktion som gör det lättare att hitta rätt storlek. Alla tillgängliga mattor finns i vårt showroom. Scrolla neråt för att läsa mer!

Mattor

För oss är kvalitén det viktigaste, därför har det tagit oss lång tid att hitta mattor som vi känner att vi vill sälja. Varenda matta är vald med stor omsorg. Sweef säljer den högsta kvalitén på mattor till marknadens lägsta pris.

Våra persiska patchworkmattor

Våra patchworkmattor bär med sig en historia. De är tillverkade av äldre handknutna mattor från olika distrikt i Iran och mattorna har använts mellan 40 och 100 år. De begagnade mattorna samlas ihop, tvättas ordentligt och avfärgas med hjälp av solen samt hård tvätt. Därefter färgas de innan de slutligen klipps i olika storlekar för att slutligen sys ihop igen. Varje handknuten patchworkmatta är alltså unik i färg, mönster och patina. Det kan även skilja upp till 3 cm i bredd och längd mellan olika exemplar. De starka handsydda skarvarna gör att mattan helt saknar limfogar. Sweef säljer den högsta kvalitén på mattor till marknadens lägsta pris.

Vintagemattor

Våra vintagemattor är, likt Patchworkmattorna, tillverkade av äldre handknutna mattor från olika distrikt i Iran och mattorna har använts mellan 40 och 100 år. De är äkta mattor som i sin helhet har tvättats och behandlats. Vissa har färgats om i olika starka färger, andra får behålla sin ursprungsfärg. Vi har också en variant som kallas Vintage/patch-mix vilken är precis som det låter – en vintagematta med inslag av enstaka färgstarka patchworkdelar. 

Viskosmattor

Våra mattor i viskos är mjuka och har ett levande lyster vilket ger mattan vackra skiftningar i färgen. Viskosmattorna är prisvärda, sköna att gå på och blir lätt ett vackert inslag i ditt hem.

Ullmattor

Våra ullmattor är nytillverkade i äkta fårull. De modeller som vi kallar ullmatta är gjorda av 100% obehandlat och ofärgat fårull. Varje detalj och mönster på mattan är på så vis från fårets ursprungliga färg. Mattorna som kallas Pearl tillverkas av tvinnad ull som färgas och därefter rullas tätt till strama garnbollar. Fårullet gör mattorna mjuka och behagliga att gå på.

Sarisilk-mattor

Sarisilk är gjort av återvunna indiska Sari klänningar. Silket färgas in med naturliga färgämnen, tvättas och återanvänds i form av mjuka och glansiga mattor. Ikat är en speciell och långdragen teknik som används för att skapa mattornas flerfärgade mönster. Hantverket bakom mattorna är genomarbetat och tidskrävande då alla moment görs för hand. Detta gör inte bara varje matta till ett unikt konstverk utan också att de endast finns tillgängliga i ett begränsat antal.

Koskinn

Skinnen är alla unika och finns att köpa i flera färger med sitt eget unika mönster. Eftersom att våra skinn är en naturprodukt kan dessa också skilja lite i storlek. De kan placeras på många olika platser i ditt hem. Använd skinnen som en matta under ditt matbord eller som en fin fäll ovanpå din matta i exempelvis vardagsrummet.

Besök oss, besök oss, besök oss!

Vi säljer inte bara våra mattor online – de finns även att se och köpa direkt i vårt showroom. Det är ett smidigt sätt om man verkligen vill garantera att mattan ser ut precis som man önskar, eftersom alla våra mattor är unika och skiljer sig en del från varandra. Helhetsintrycket är lika men två mattor bredvid varandra har tydliga skillnader, även då de är i samma färg. Det är ofta svårt att förstå hur snygga våra mattor är utan att komma och se dem. De är som konstverk och det är riktigt kul (men svårt) att välja ut vilken matta man vill ha. Är du intresserad av en specifik stor matta. Ring oss så plockar vi fram den innan du kommer. 

Prisvärd Kvalitet

Prisvärd Kvalitet

  • Noga utvalda möbler
  • 2 års Produktgaranti
  • Bäst deal inom möbler
Läs mer
Tryggt & Säkert

Tryggt & Säkert

  • Nöjda kunder
  • Trygg E-Handels Certifierad
  • Betala efter leverans
Läs mer
Snabb leverans

Snabb leverans

  • Hem från en dag
  • Hämta själv på lagret
  • Tidbestämd leverans i Sthlm
Läs mer