Unika mattor

Vårt allra bästa inredningstips! Rama in rummet med en matta! Alla våra stora, färgade vintagemattor och lappade patchworkmattor är unika och handgjorda i Iran. Våra viskosmattor, ullmattor och koskinn är däremot nyproducerade.

Hitta rätt matta för ditt rum
- Ta hjälp av vår filtrerings-funktion som gör det lättare att hitta rätt storlek och typ av matta.


STORA, UNIKA MATTOR

Det går inte att understrycka nog hur viktigt det är med textilier hemma. En matta värmer dina fötter, skyddar ditt golv, lyfter dina färger, ramar in ditt rum och sätter färg och karaktär på hemmet.

Så snyggt att vi blir alldeles matta...

...nej förlåt, men skämt åsido så är det verkligen mattan som gör rummet! Den ramar inte bara in rummet och möbelgruppen, utan den fångar även upp och sammanväver färger i exempelvis vägg och möbeltyg och ger dig en skön fot-komfort. Det finns bara fördelar! För oss är kvalitén det viktigaste, därför har det tagit oss lång tid att hitta mattor som vi känner att vi vill sälja. Varenda matta är vald med stor omsorg. Vi brukar stolt säga att vi säljer den högsta kvalitén på mattor till marknadens lägsta pris.

  • Vintagemattor - Våra vintagemattor är tillverkade av äldre handknutna mattor från olika områden i Iran och mattorna har använts mellan 40 och 100 år. De är med andra ord äkta mattor som har tvättats och behandlats för att bli i gott skick att säljas vidare. Vissa har färgats om i starka färger, medan andra får behålla sin ursprungsfärg. 

  • Viskosmattor - Våra mattor i mjuk viskos i flera färger har ett levande lyster vilket ger mattan otroliga skiftningar. Det ser ut som en riktig sammetsmatta. Viskosmattorna i grå/silver, vit/krämvit, ljusblå, ljusrosa och beige viskos är både sköna att gå på och blir ett vackert inslag i ditt sovrum, kök eller vardagsrum. Våra mattor i viskos finns i måtten 1,7x2,4m, 2,5x3,5m och 2x3m

  • Ullmattor - Våra mjuka, vita, mönstrade ullmattor är nytillverkade i 100% obehandlat och ofärgat fårull. Fårullsmattorna är väldigt mjuka och behagliga att gå på och ger en mysig känsla till ett rum. Finns i måtten 1,7x2,4m och 2x3m.

  • Patchworkmattor - Våra persiska patchworkmattor bär en historia. De är tillverkade av äldre handknutna mattor från olika områden i Iran och mattorna har använts mellan 40 och 100 år. De begagnade mattorna samlas ihop, tvättas ordentligt och avfärgas med hjälp av solen samt hård tvätt. Därefter färgas de innan de slutligen klipps i olika storlekar för att slutligen sys ihop igen. Varje handknuten patchworkmatta är alltså unik i färg, mönster och patina. De starka handsydda skarvarna gör att mattan helt saknar limfogar. 

Besök oss, besök oss, besök oss!

Vi säljer inte bara våra mattor online utan de finns även att se och köpa direkt i vårt Showroom. Det är ett smidigt sätt om man verkligen vill garantera att mattan ser ut precis som man önskar, eftersom alla våra mattor är unika och skiljer sig en del från varandra. Det är ofta svårt att förstå hur snygga våra mattor är utan att komma och se dem. De är som konstverk och det är riktigt kul (men svårt!) att välja ut vilken matta man vill ha.