Matta patchwork1,7x2,4m
5 000 :-

Man skulle kunna säga att vi har både nöjd kundgaranti och nöjd hundgaranti! Scrolla ner för att se en härlig film med mattorna på Gotland, sommaren 2013.

Matta patchwork

1,7x2,4m

 • Typ av matta Patchwork
 • Cirka storlek 1,7x2,4m

5 000 :-

Leveranstid: Denna produkt finns inte längre i lager

Prisvärd Kvalitet

Prisvärd Kvalitet

 • Noga utvalda möbler
 • 2 års Produktgaranti
 • Bäst deal inom möbler
Läs mer
Tryggt & Säkert

Tryggt & Säkert

 • Nöjda kunder
 • Trygg E-Handels Certifierad
 • Betala efter leverans
Läs mer
Snabb leverans

Snabb leverans

 • Hem från en dag
 • Hämta själv på lagret
 • Tidbestämd leverans i Sthlm
Läs mer

Patchworkmattan lyser lätt upp ett helt rum med sin färgprakt. Bitar av äkta handknutna persiska mattor har sytts ihop för hand till ett vackert lapptäcke och varje matta är unik i färg, mönster och patina. Vintagemattorna är prisvärda, sköna att gå på och blir lätt ett vackert inslag i ditt hem. Prova mattan här.

Produktinfo

Kvalité

Sweefs patchwork mattor är av högsta kvalité där endast de mest välbehållna och vackraste mattdelarna från mattor används. Mattorna sys ihop för hand. Handknutna mattor är mycket tåligare än vävda/limmade mattor eftersom de står emot vatten mycket bättre.

Se mattorna

Alla våra mattor är unika och skiljer sig en del. Helhetsintrycket är lika men två mattor bredvid varandra har tydliga skillnander, även då de är i samma färg. Därför har vi valt att ha alla mattor i vårt showroom. De går att köpa mattorna direkt härifrån.

Ursprung

Våra vintagemattor tillverkas av äkta mattor inköpta på den iranska landsbygden. De solbleks, klipps och sys ihop för hand. Vissa mattor infärgas dessutom för att ge rätt färg och nyans. Eftersom mattorna görs av unika bitar kan färg och mönster variera. Det kan även skilja upp till 3 cm i bredd och längd mellan olika exemplar. De starka handsydda skarvarna gör att mattan helt saknar limfogar.

Trendig vintage

Patchwork mattornas popularitet har ökat enormt under de senaste åren och är idag den starkaste trenden på mattmarknaden. Till en början var mattorna mycket dyra. Priset har därefter kommit ner. Sweef säljer den högsta kvalitén på mattor till marknadens lägsta pris.

Tillverkningen

Det viktigaste är urvalet. De handknutna ullmattorna sorteras och designern bestämmer vilka delar som passar ihop bäst. Därefter förbereds infärgnings processen genom att mattorna läggs i en sandbox under två timmar, tvättas rent och behandlas ytterligare en gång i sandboxen för att sedan rakas eller blekas beroende på vad för slags stil man vill uppnå. När förberedelserna är gjorda kokas mattorna i ett färgbad där uppåt 70 procent av färgerna är organiska pigment från exempelvis bark, rötter och löv och tvättas därefter en sista gång. Mattorna får soltorka innan de får sin sista behandling i sandboxen. Till sist sys mattan ihop för hand.

Skötsel

Eftersom att patchwork-mattor är tillverkade av ull bör de inte tvättas på egen hand utan lämnas in för mattvätt. Ullmattor mår bäst av att dammsugas och mindre fläckar kan tvättas bort med ljummet vatten, men eftersom att ull lätt formar sig av fukt bör man ta det varsamt. Veck eller bubblor som uppstår åtgärdas enkelt genom att ångstryka mattans baksida. Se dock till att använda en duk mellan mattan och strykjärnet så att mattan inte bränns. Vi rekommenderar även att använda vårt möbelvårdpaket som effektivt tar bort fläckar.

Leverans 

Läs om våra fraktalternativ - klicka här.

Save